Mitä kaikkea sauvasekoittimella voi valmistaa?

Sauvasekoitin smoothie

Sauvasekoitin on joka kodin paras apuväline. Laitteen ehdottomasti paras ominaisuus on käytännöllisyys: erillisiä kippoja ja kuppeja ei tarvita, sillä sauvasekoittimella soseet, smoothiet ja sopat valmistuvat näppärästi ja nopeasti.

Sauvasekoitin on tehosekoittimen verraton pikkusisko, joka kirii ohi isommastaan monelta osin: siinä missä tehosekoitin on iso ja tilaa vievä kapistus, joka on aina edessä työpöydällä, sauvasekoitin sujahtaa näppärästi laatikkoon silloin, kun sitä ei tarvita. Myös puhtaanapito on helppoa, mikäli valitset kotiisi mallin, jossa teräosan saa irrotettua laitteesta yhdellä ranneliikkeellä.

Sauvasekoitinta voi käyttää täsmälleen tehosekoittimen tapaan. Sekoittimen avulla valmistuvat niin smoothiet, soseet, keitot, pirtelöt, kuin kastikkeet samoin kuin mitä tahansa pää- ja jälkiruoat, jotka kaipaavat sekoittimen viimeistä silausta. 

Sauvasekoittimessa parasta on, että tehosekoittimesta poiketen erillistä kannua ei tarvita, sillä sekoittimen voi sujauttaa mihin tahansa kippoon taikka kattilaan kasvisten tai marjojen joukkoon. Voit valmistaa monipuolista ruokaa myös blenderin avulla, katso täältä 5 herkkua, jotka valmistat helposti blenderillä.

Mitä tahansa kapinetta kotiin ei kuitenkaan kannata hankkia, sillä sauvasekoitinta valitessa kannattaa kiinnittää huomiota muutamaan seikkaan.

Teräksinen sauvasekotin rokkaa

Ehdottomasti tärkein asia on valita teräksinen sekoitin, sillä muoviosat eivät usein kestä kuumuutta. Ongelma syntyy esimerkiksi silloin, jos sekoittimen upottaa kiehuvaan veteen – muovinen terä on pian pelkkä muisto. Muovinen terä saattaa kärsiä myös pesussa, mikäli astianpesukoneen lämpötila on liian kuuma.

Ruoan valmistus sauvasekoittimella

Toinen tärkeä seikka konepesun kannalta on terän irrotettavuus: sekoitin on helppo pitää puhtaana, kun terän voi heittää astianpesukoneeseen muun tiskin joukkoon.

Myös teho kannattaa ottaa huomioon sauvasekoitinostoksilla. Riittävän tehokas sekoitin murskaa nopeasti niin jäiset marjat kuin jääpalatkin.

Sauvasekoittimella syntyvät koko pöydän parhaat antimet niin aamuun, päivään kuin iltaan

Sauvasekoitinreseptien ja -ruokalajien valmistamisessa vain mielikuvitus on rajana. Voit luoda sekoittimella kokonaisen aterian, sillä laite soveltuu erinomaisesti niin alku-, pää- kuin jälkiruoan valmistamiseen.

Luodaanpa hieman tarkempi katsaus sauvasekoittimen mahdollisuuksiin.

Kuvittele, että olet kutsunut perhettä ja ystäviä käymään ja mietit päivän ruokalistaa. Mikäli päädyt valitsemaan sauvasekoittimen päivän teemaksi, listan tekeminen on helppoa.

Alkuruoaksi sopii erinomaisesti kasvissosekeitto. Laita kasvikset kiehumaan tai höyrystymään kattilaan ja heitä joukkoon ripaus suolaa. Anna kasvisten olla liedellä, kunnes ne ovat pehmeitä. Kaada ylimääräinen vesi pois, mutta jätä tilkka kattilan pohjalle.

Sauvasekoittimen on aika astua näyttämölle

Murskaa kasvikset sekoittimella tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon kermaa sekä haluamasi kokoelma mausteita. Käännä levy pienelle ja jätä soppa hautumaan. Siirry pääruoan pariin.

Pilko sipuli pannulle ja kuullota öljyssä, kunnes se on pehmennyt karamellimaiseksi. Lisää joukkoon valkosipuli ja mausteita ja ruskista niitä hetki. Kaada pannulle tilkka vettä, lisää tomaattisosetta sekä kasvisliemikuutio. Keitä seosta, kunnes se on tasaisen mausteinen.

Puhdista sekoittimen terä ja murskaa kastike tasaiseksi liemeksi pienintä sipulinpalasta myöten. Kun kastike on tasaisen paksua, lisää joukkoon kanaviipaleita ja kerma ja jätä hautumaan alhaiselle lämmölle: pian intialainen kanakastikkeesi on valmis. Keitä kaveriksi keko basmatiriisiä.

On aika siirtyä jälkiruoan pariin.

Kaiva kaapista kannu ja sujauta sinne muutama banaani vierasmäärää silmällä pitäen. Ota pakastimesta mukaan purkillinen marjoja makusi mukaan ja lorauta joukkoon reilu annos maustamatonta jogurttia. Smoothie saa lopullisen silauksen täyteläisistä taateleista sekä kourallisesta pähkinöitä. Mikäli haluat, voit lisätä mukaan muutaman jääpalan raikkautta tuomaan.

Pese sauvasekoittimen terä puhtaaksi kastikkeesta. Sekoita smoothie tasaiseksi ja kaada annoslaseihin. Voit lisätä pinnalle koristeeksi muutaman mantelilastun tai rusinan.

Voilá! Sauvasekoittimen ansiosta päivän uskomattoman herkullinen menu on valmis. Enää puuttuvat vain vieraat ja hyvä seura.

Lue täältä aiheesta – Sopivan sauvasekoittimen valinta

Saatat pitää myös näistä:

Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käyttämisen