Herneproteiini ravintolisänä – Hyvät ja huonot puolet

Herneprooteiini ravintolisänä - Hyvät ja huonot puolet
Meidän suosituimmat tuotteet

Herneproteiini on ympäristöystävällinen valinta niin seka- kuin kasvissyöjällekin. Se on valmistettu keltaisista pavuista. Herneproteiinijauhe on kätevä proteiinilisä ruokavalioon, jota on helppo lisätä smoothieen, puuroon tai veden sekaan. 

Herneproteiini sopii melkein mihin vain ruokavalioon, sillä se on luonnollisesti vegaaninen sekä sisältää vähän allergisoivia ainesosia. Sen proteiinipitoisuus on suuri ja proteiinin laatu on korkea. Se sisältää myös paljon rautaa. 

Proteiini

Proteiinit eli valkuaisaineet ovat kudoksien, hormonien ja entsyymien rakennusaineita sekä energiatasojen ylläpitäjiä. Ne ovat tärkeä osa elimistön immuunipuolustusta sekä ravintoaineiden ja kaasujen kuljettamista veressä. 

Ihmisen ruokavaliosta noin 10-20% tulisi koostua proteiinista. Proteiinin tarve riippuu siitä, kuinka paljon energiaa ihminen kuluttaa ja kuinka paljon hän urheilee. Kovatehoisesti tai painoharjoittelua treenaava henkilö tarvitsee proteiinia erityisen paljon.

Parhaat herneproteiinit Vertailussa

Star Nutrition Pea Protein Isolate on puhtaaseen soijaproteiini-isolaattiin pohjautuva proteiinijauhe ja siinä on korkea proteiinipitoisuus sekä matala sokeripitoisuus. Sopii erityisesti käytettäväksi treenien jälkeen, välipalaksi taikka leivontaan. Soy Protein Isolate on hyvänmakuinen, laadukas ja täysin kasviperäinen ja se liukenee hyvin. Jauhe sisältää ainoastaan soijaproteiinia ja aromeja ja sopii niin vegaaneille, laktoosi-intoleranteille kuin maitoproteiiniallergikoillekin.

Aminohappoprofiili on kohdillaan ja erona perusheraan on, että jauhe vajoaa shakerin pohjalle, jos sen jättää pidemmäksi ajaksi vaikka jääkaappiin. Ei kuitenkaan tarvita kuin pari sheikkausta jonka jälkeen jauhe sekoittuu uudestaan.

Tuote sisältää runsaasti proteiinia ja vain hyvin vähän hiilihydraatteja ja rasvaa. Pakkauskoko 1 kg

Saatavilla näistä verkkokaupoista:

Foodin Herneproteiini Vanilja on erinomainen proteiinilähde. Tuote on vegaaninen sekä lisä- ja säilöntäaineeton. Herneproteiini on vegaaninen proteiinilähde, jolla on hyvä aminohappokoostumus. Erityisen paljon siinä on L-glutamiinia.

Kanadalaisista keltaisista herneistä valmistettu herneproteiini on gluteeniton ja hienojakoisen koostumuksensa ansiosta se imeytyy hyvin elimistöön. Näin se soveltuu erinomaisesti myös herkkävatsaisille. 

Tuote on maustettu aidolla vaniljalla ja steviakasvista peräisin olevalla makeutusaineella. Foodin herneproteiini on gluteeniton, maidoton, vegaaninen sekä GMO-vapaa. Se ei sisällä lisä- tai säilöntäaineita.

Foodin Herneproteiinia voidaan käyttää erilaisien smoothieiden osana, sellaisenaan nesteeseen sekoitettuna treenin jälkeen tai ruoanlaitossa lisäämään esimerkiksi leivonnaisten proteiinipitoisuutta.

Herneproteiini on loistava vegaaninen proteiininlähde, jolla on hyvä aminohappoprofiili, sillä se sisältää erityisesti runsaita määriä L-glutamiinia. Herneproteiini on gluteeniton ja imeytyy hyvin elimistöön, eikä se sisällä lektiinejä.Lisäproteiinin avulla voidaan saavuttaa parempi palautuminen fyysisestä rasituksesta, siitä saattaa olla apua verensokerin heilahtelujen säätelemisessä ja se pitää myös nälän tunteen pois pidempään.Voit sekoittaa täyteläisen herneproteiinin smoothieen, jogurttiin tai palautusjuomaan. Voit käyttää myös ruoanlaitossa tai leivonnassa tuomaan lisää proteiinipitoisuutta. Tuote on luomu, gluteeniton, maidoton, vegaaninen sekä GMO-vapaa eikä se sisällä lisä- tai säilöntäaineita.

Myprotein Pea Protein Isolate on luonnollinen kasviproteiinijauhe. Tuote on valmistettu ainoastaan kasviperäisistä lähteistä ja se sisältää 23 g proteiinia per annos. 

Tämä on täydellinen tuote kaikille kasvipohjaista ruokavaliota noudattaville treenaajille. Tuote on täysin luonnonmukainen ja sokeriton ja siinä on ainoastaan 107 kaloria per annos. 

Myprotein Pea Protein Isolate on näppärä tapa saada laadukasta proteiinia ruokavalioosi, sillä se auttaa kasvattamaan ja ylläpitämään tärkeitä lihaksia, mikä on olennaista silloin, kun haluat lisätä lihasmassaa ja -jäntevyyttä taikka pudottaa painoa.

Pulsin Pea Herneproteiini on uutettu ilman liuotinaineita luonnollisen kuivaus- ja jauhamisprosessin avulla. Se sisältää huikeat 85 % proteiinia ja se on gluteeniton sekä GMO-vapaa. Tuote on hyvä vaihtoehto soijan tai maidon proteiinilähteille.

Herneproteiini sopii erinomaisesti niin makeisiin kuin suolaisiinkin ruokiin. Proteiinijauhe voidaan lisätä esimerkiksi kasviskeittoon tai suurukseksi patoihin ja erityisesti se sopii vihanneskeittoihin, joissa se toimii myös sakeuttamisaineena maissijauhojen sijaan. 

Proteiinijauhe kannattaa lisätä aina kypsennyksen loppupuolella, sillä kiehuminen tai pitkäaikainen kuumennus voi aiheuttaa proteiinin denaturoitumista. 

Pulsin Pea Herneproteiini-isolaattijauhe on korkealaatuinen ja hypoallergeeninen proteiinijauhe, joka sisältää tasapainoisen määrän aminohappoja ja hyvän ruoansulatuslaadun. Tuote on täydellinen vaihtoehto kaikille, jotka haluavat välttää meijeri. ja soijapohjaisia proteiineja ruoka-allergian tai laktoosi-intoleranssin vuoksi. 

Saatavilla näistä verkkokaupoista:

Proteiinipitoisuus

Herneproteiinijauhe on valmistettu erottelemalla proteiini keltaisista herneistä, josta muodostetaan jauhetta. Jauheiden proteiinipitoisuus vaihtelee valmistajan mukaan. 

Esimerkiksi Star Nutritionin Pea Protein Isolate -jauhe sisältää 20 grammaa proteiinia 25 grammaa jauhetta kohden, mikä on keskivertoinen määrä proteiinia kyseisissä jauheissa. Herneproteiinin laatu on korkea, ja se on yksi helpoiten elimistöön sulavista kasviproteiineista.

Terveyshyödyt

Herneprooteiini - Terveyshyödyt

Herneproteiinissa on myös korkea rautapitoisuus. Rauta on elimistölle välttämätöntä ja sillä on rooli useissa eri kehon toiminnoissa, kuten yleisessä jaksamisessa. Etenkin kasvipainotteisessa ruokavaliossa raudan riittävään saamiseen on syytä kiinnittää erityistä huomiota. Herneproteiini sisältää myös paljon aminohappoja, josta proteiinit koostuvat. 

Herneproteiinijauhe on luonnollisesti vegaaninen ja gluteiiniton. Se ei sisällä yleisimpiä allergeeneja, kuten pähkinää, kananmunaa, kalaa, maitoa eikä soijaa. Herneproteiinijauhe siis sopii melkein mihin vain ruokavalioon. 

Herneproteiinijauhe, kuten muutkin proteiinit, auttaa lihasten kasvatuksessa, kun sitä nautitaan harjoittelemisen yhteydessä. Proteiini vaikuttaa positiivisesti myös lihasmassan kestävyyteen. Herneproteiini myös täyttää vatsaa, sillä se sisältää kuituja. Eläinperäisen proteiinin vaihtaminen kasviproteiiniin vähentää sydän- ja verisuonitautien riskiä. 

Käyttö

Herneproteiinijauhetta myydään eri makuisina, kuten mansikka, suklaa, vanilja ja tietenkin maustamaton. Sitä voi nauttia veden tai (kasvi)maidon kanssa sellaisenaan esimerkiksi heti urheilusuorituksen jälkeen. 

Se toimii myös proteiinilisänä smoothiessa, puurossa tai jogurtissa. Herneproteiinijauhetta voi käyttää myös leipomisessa esimerkiksi pannukakuissa tai muffinsseissa. Herneproteiinijauheen lisäksi monet kasvipohjaiset ruokavalmisteet sisältävät herneproteiinia. Tällaisia tuotteita ovat esimerkiksi kasvispihvit sekä jotkin kasvipohjaiset maidot.

Haitat

Herneproteiinilla on myös haittapuolia. Se ei sisällä kaikkia tarvittavia aminohappoja, toisin kuin monet eläinperäiset proteiinit. Jos yrität välttää ylimääräisiä hiilihydraatteja, herneproteiini ei välttämättä ole oikea vaihtoehto, sillä se sisältää niitä yllättävän paljon. Herneproteiini sisältää myös hieman enemmän rasvaa sekä kaloreita kuin heraproteiini.

Vinkkejä riittävään proteiinin saantiin

Riittävä proteiinin saaminen voi olla haastavaa erityisesti kasvipainotteisesti syövälle henkilölle. Kun jokaisella aterialla muistaa syödä proteiinia, ei sen riittävän saannin tulisi olla ongelma. 

Aamu- väli- tai iltapalalla puuron tai smoothien sekaan on helppo lisätä proteiinijauhetta. Myös erilaiset terveelliset leivonnaiset, kuten muffinssit, pannukakut tai browniet, ovat hyvä proteiinipitoinen välipala, kun sekaan lisää proteiinijauhetta. 

Lämpimien aterioiden valmistamiseen löytyy kauppojen hyllyiltä paljon erilaisia kasviproteiininlähteitä, kuten härkistä, nyhtökauraa sekä perinteisiä papuja ja muita palkokasveja.

Herneproteiini on loistava valinta proteiininlähteeksi, sillä sen ravintoarvot ovat hyvät. Se sopii moneen erilaiseen ruokavalioon. Jauhe on helppo- sekä monikäyttöistä. 

Herneproteiinin valmistajia on paljon, joten sitä on helposti saatavilla myös useimmista pienemmistäkin ruokakaupoista. 

Saatat pitää myös näistä:

Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käyttämisen