Smoothiekoneen valintaopas 2024 – Löydä paras vaihtoehto

Smoothiekoneen valintaopas – Löydä paras vaihtoehto
Meidän suosituimmat tuotteet

Smoothiekone on tehosekoittimen kaltainen vehje, minkä mukana tulee vähintään yksi pullo, johon smoothien voi suoraan sekoittaa mukaan napattavaksi. Smoothie on oikea ”kiireisen aamun pelastus” ja ”paras treenieväs”, sillä smoothien voi rakentaa ihan sellaiseksi kuin haluaa. 

Pullosta voi nauttia niin vihannespitoisen, mutta nestemäisen lounaan, kuin proteiinirikkaan ja pitkään kylläisenä pitävän välipalankin. Helppoa touhu ainakin on: raaka-aineet laitetaan pulloon, minkä jälkeen teräosa kierretään kiinni puteliin. Pullo käännetään tässä vaiheessa ylösalaisin ja asetetaan moottorialustalle. 

Laite päälle, ja yleensä alle minuutin sekoituksen jälkeen smoothie on valmis. Asiantuntijat tosin ovat sitä mieltä, ettei ole samantekevää, miten raaka-aineet smoothiekoneeseen laitetaan. 

Ensin kuulemma kannattaa laittaa nesteet, pakasteet ja pienikokoiset ainekset, ja isot palat jättää päällimmäisiksi. 

Toinen koulukunta taas käskee laittamaan nesteen viimeisenä, jolloin vaikeammin pilkkoutuvat ainekset ovat lähinnä laitteen teriä. Kokeilemalla selviää itselle paras tapa.

Parhaat Smoothiekoneet Vertailussa

Tehokas ja kompakti tehosekoitin

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

OBH Nordica Master Steel+ on tehokas ja kompakti tehosekoitin ja se on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Kolme vakio-ohjelmaa hedelmien ja vihannesten sekoittamiseen, smoothien valmistamiseen sekä jääpalojen murskaamiseen. 

Laitteessa on portaaton nopeudensäätö ja sykäystoiminto. Kuusisiipinen titaanipinnoitettu terä on ruostumatonta terästä ja se pysyy erittäin terävänä pitkään taaten erinomaisen sekoitustuloksen. Voit sekoittaa mukaan otettavassa pullossa tai lasikannussa. Mukaan otettava pullo sisältyy pakkaukseen.

Irrotettavissa oleva terä helpottaa puhdistusta. Titaanilla pinnoitetut terät pysyvät terävinä pidempään. Soveltuu vauvanruokien valmistamiseen BPA-vapaiden materiaalien ansiosta. Laite murskaa jäätä muutamassa sekunnissa kuuden terän ja 1000 watin moottorin ansiosta. Klassisen ajaton muotoilu, teräs sointuu jokaiseen keittiöön.

Todellinen klassikko sauvasekoitin

Saatavilla näistä verkkokaupoista:

Tämä on sauvasekoittimien todellinen klassikko. Bamix tuotteet valmistetaan käsityönä Sveitsissä. Tehokas ja erittäin vääntävä 200W AC-moottori on hiljainen ja värinätön.

Mukana tulee yleisterä, soseutuslevy sekä vaahdotuslevy

Laite on erittäin helppo puhdistaa; lämpimässä vedessä kakkosnopeudella ilman pesuaineita. Kaikki laitteen osat, jotka joutuvat kosketuksiin ruoka-aineiden kanssa, ovat ruostumattomia, ravintoaineita kestäviä, eikä niistä lähde sivumakuja.

Monipuolinen sauvasekoitinsarja

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

OBH Nordica Precision Mix on monipuolinen sauvasekoitinsarja, johon kuuluu mukaan otettava pullo, teholeikkuri, sekoituskulho ja pallovispilä. Se vie vain vähän tilaa keittiössä ja tarjoaa runsaasti erilaisia toimintoja. 

Sauvasekoittimen nelisiipinen terä sekoittaa tehokkaasti mm. keitot, vauvanruoan ja herkulliset soseet muutamassa sekunnissa. Voit sekoittaa esim. smoothien suoraan 600 ml:n juomapulloon, joka on helppo napata mukaan vaikka töihin tai salille. 

Pakkauksessa tulee mukana myös 650 ml:n teholeikkuri, joka pilkkoo nopeasti ja helposti pieniä määriä pähkinöitä, sipuleita, persiljaa, lihaa, porkkanoita ja paljon muuta. Pallovispilällä yhtä kuohkea lopputulos kuin sähkövatkaimella. Portaaton nopeudensäätö ja sykäystoiminto. Sekoituskulhon tilavuus on 800 ml.

klassikko omaa luokkaansa

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Tämä on sauvasekoittimien klassikko ja aivan omaa luokkaansa. Bamix ei ole vain sauvasekoitin, vaan siinä yhdistyy tehosekoitin ja maailman pienin monitoimikone. 

Laadukas vaihtovirtamoottori on ekologinen, käyttää vähemmän sähköä ja tekee tuotteesta lähes elinikäisen. Laadun takeena Bamix -sauvasekoittimella on elinikäinen takuu mottorille. Bamix -tuotteet valmistetaan käsityönä Sveitsissä.

Laitteen monipuolisuuden takaa 3 eri terää, joilla teet mm. kuohkeasta perunamuusista, majoneesista, sosekeitoista ja smoothiesta aina täyteläisen. 

Swisslinen mukana tulevalla prosessorilla jauhat ja hienonnat kaikki kovat ruoka-aineet, kuten kahvipavut, pähkinät, mantelit ja vihannekset kuten sipulin, chilin jne. Mukana tulee myös 0.9 litran sekoituskulho.

Erikseen myytävillä lisälaitteilla saat laitteesta entistä monipuolisemman. Esim. SliceSy -viipalointi ja raastinlaite tekee Bamixistasi minikokoisen monitoimikoneen.

Bamix on kaksoiseristetty, joten voit huoletta käyttää sitä kuumassa kattilassa ja pannussa. Kaikki ruoan kanssa tekemisissä olevat osat ovat ruostumattomia ja ruoka-aineita kestäviä eikä niistä lähde sivumakuja. 

Laitteen puhdistus ei voisi enää olla helpompaa; pesuaineita ei tarvita vaan käytön jälkeen ajat lämpimässä vedessä kakkosnopeudella, ja voimakas turbulenssi vedessä puhdistaa ruoan kanssa kosketuksissa olleet osat.

Yksinkertainen ja käyttäjäystävällinen tehosekoitin

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

RAW X 1000 on yksinkertainen ja käyttäjäystävällinen tehosekoitin, jonka avulla voit valmistaa smoothieita ja kastikkeita nopeasti ja tasaisesti. Laite pyörii jopa 30 000 kierrosta minuutissa, jolloin ruoan soluseinämät hajoavat ja vapauttavat vitamiineja ja kivennäisaineita, joita keho vastaanottaa helpommin.

Laitteen ja erikoisterien suuret nopeudet aiheuttavat myös niin suuren kitkan, että sisältö voidaan lämmittää vain muutaman minuutin sekoittamisella. Tämä mahdollistaa keiton tai kastikkeen valmistamisen sekoittimessa. 

Lisäksi laitteessa on erilaisia toimintoja, kuten Ice-Crush ja Turbopulse. Kannun tilavuus on 1,2 litraa ja siinä on suojakansi sekä mitta-asteikko sivulla. Kannu on valmistettu BPA-vapaasta Tritanista, joka ei sisällä haitallisia aineita. Kannu sopii astianpesukoneeseen ja on siis helppo pitää puhtaana. Kumijalat varmistavat, että laite pysyy tukevasti paikallaan eikä naarmuta pöytää. 

Paras edullisen hintaluokan smoothiekone

NutriBullet 600 -sarjan tehosekoitin pilkkoo kovimmatkin pähkinät, siemenet, jäät, hedelmät ja vihannekset saaden aikaan todellisen terveyspommin. Laitteessa on tehokas 600 W:n moottori, jossa on huippuluokan syklonitekniikka, joka ottaa vain kaikkein terveellisimmät ravintoaineet valitsemistasi aineksista.

NutriBullet 600:n avulla saat hedelmistä, vihanneksista ja siemenistä enemmän irti. Voit nauttia tasaisesta juomasta laitteen avulla, koska se hajottaa ainekset herkullisen sileäksi mehuksi. 

Voit käyttää NutriBulletia jään murskaamiseen, siementen avaamiseen ja murtamiseen sekä kovien hedelmäkuorien murskaamiseen ja pääset näin käsiksi ainesosien normaalisti käyttämättä jäämiin ravintoaineisiin. 

Koska NutriBullet on näppärän kompaktin kokoinen, sitä on helppo säilyttää keittiötason välitilassa. Se on myös helppo ja nopea puhdistaa – huuhtele vain nopeasti lämpimän veden alla. 

Paras monikäyttöinen smoothiekone

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Vitamix Ascent A3500 tehosekoittimella valmistat helposti keittoja, vauvanruokia ja paljon muuta. Tehosekoittimessa on turvallinen lukitusteknologia ja kätevä itsepuhdistusohjelma, jonka avulla terät on helppo puhdistaa.

Tehokas 1400 W moottori tekee selvää jälkeä hankalistakin aineksista. Laitteessa on 10 erilaista tekniikkaa esimerkiksi taikinan, soseiden, jäädytettyjen jälkiruokien sekä pähkinämaidon valmistukseen.

Valittavana on viisi ohjelmatilaa: smoothie, kuumat keitot, jäädytetyt jälkiruoat, dipit ja levitteet tai itsepuhdistusohjelma. Voit valita myös jonkin 10 nopeusasetuksesta. 

Laserleikatut terät ja metallinen pyöritysjärjestelmä mahdollistavat jäiden murskaamisen tai keittojen ja smoothieiden vaivattoman valmistuksen. Self-Detect-tekniikan ansiosta laite säätää ohjelman asetuksia ja aikaa automattisesti kannun koon mukaan.

Tehosekoittimen mukana tulee BPA-vapaa Tritan-kopolyesterista valmistettu 2 l kannu. Suuren näytön ja digitaalisen ajastimen avulla pysyt hyvin perillä valmistuksen etenemisestä.

Langattoman Bluetooth-yhteyden ansiosta voit yhdistää tehosekoittimen älypuhelimeen Perfect Blend -sovelluksen kautta. Voit valita mieleisen sekoitusohjelman (esim. mausteiden jauhatus, vauvanruoka, pähkinävoi jne.) tai selata uusia reseptejä.

Laite on helppo puhdistaa, sillä terät ja kannu puhdistavat itse itsensä minuutissa, kun laitat kannuun vettä ja tipan puhdistusainetta. Voit pestä kannun myös astianpesukoneessa. Laitteen lukitusteknologia estää koneen käynnistymisen, jos kannu ja kansi eivät ole kunnolla paikoillaan. Tämä tehosekoitin on rakennettu kestämään pitkään ja valmistaja tarjoaa sille 10 vuoden takuun.

Paras automaattinen smootiekone

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Blendtec Classic 575 on Amerikassa suunniteltu ja valmistettu tehosekoitin. Tätä perheyrityksessä tarkoin tuotekehiteltyä laitetta kutsutaan maailman edistyksellisimmäksi tehosekoittimeksi, eikä suotta! 

Blendtecilla on useita patentteja huippuominaisuuksiensa vuoksi ja valmistaja tarjoaa laitteelle jopa 8 vuoden takuun. 

Blendtecin smoothielle esiasetettu ohjelma takaa juomallesi samettisen lopputuloksen. Yhden kosketuksen ajastimet vapauttavat kätesi muihin askareisiin samalla kun raaka-aineet sekoittuvat laitteessa tehokkaasti.

Kolmen hevosvoimansa ansiosta Blendtec murskaa jäät ja pähkinät hetkessä. Blendtecillä valmistat niin smoothiet, raakapuurot, lämpimät keitot, salsat, tahnat, kastikkeet kuin leipätaikinatkin. Vain mielikuvituksesi on rajana!

Mitä on hyvä tietää ennen kuin ostat smoothiekoneen?

Smoothiekoneen saa halvimmillaan noin viidellätoista eurolla. Kalleimmista, ammattikäyttöön tarkoitetuista smoothiekoneista saa maksaa jo tuhannen euroa, joten ihan ensimmäisenä kannattaa käydä itsensä kanssa keskustelua ja miettiä, kuinka paljon on valmis panostamaan ensinnäkin smoothiekoneen hankintaan ja sen jälkeen koneen käyttöön. 

Harmittaahan se, jos kallis kone jää pölyttymään kaappiin. Alle satasella saa jo hyvän ja monikäyttöisen smoothiekoneen.

Mieti myös, mihin tarkoitukseen aiot pääsääntöisesti smoothiekonetta käyttää. Jos aiot ottaa pullon toistuvasti mukaan, on hyvä, jos korkki on mahdollisimman tiivis. Korkissa saisi olla ripustuskoukkukin, mikä helpottaa pullon kuljettamista. Jos aiot tehdä smoothiekoneella myös ruokaa, tarvitset ehkä isomman ja tehokkaamman koneen.

Mitkä ominaisuudet ovat tärkeitä?

Smoothiekone

Aiotko käyttää smoothiekonetta jäihin, pähkinöihin, porkkanoihin ja muihin koviin juureksiin? Silloin kaikista köykäisimmät koneet kannattaa jättää hyllyyn (toisaalta, jos pähkinöitä liottaa yön yli, riittää hieman pienempikin teho). 

Kaikista tehokkaimmissa smoothiekoneissa on jopa kolmen hevosvoiman moottori, millä rikkoo isoimmatkin juurespalat huippunopeasti. On myös vakuumismoothiekoneita, joiden vacuum-tekniikka imee kaiken ilman pois säiliöstä ennen seoksen sekoittamista. 

Lopputulos on laadukkaampi ja tasaisempi. Myös kuplia ja vaahto esiintyy täten vähemmän, ja vihannesten, hedelmien sekä pähkinöiden ravintoaineet vapautuvat ja imeytyvät tehokkaammin.

Tehokkuuden ohella kannattaa pohtia koneen kokoa ja ulkonäköä – mahtuuko se sille suunniteltuun paikkaan? Sopiiko kone sisustukseen, eli voisiko sitä säilyttää näkyvillä, jolloin sitä tulisi todennäköisesti myös enemmän käytettyä?

Leveä pullo on helpompi sekä pestä että käyttää. Kaikista kapeimpiin tavallinen tiskiharja ei mahdu, ja esimerkiksi rahkapurkin tyhjennykseen pitää käyttää lusikkaa. Jotkin smoothiepullot ovat tosin jopa konepesunkestäviä!

Joutuuko virtanappulaa painamaan koko ajan, vai voiko kädet irrottaa siksi aikaa vaikka seuraavan satsin hedelmien ja vihannesten pilkkomiseen? Tälläkin on vaikutusta käytettävyyden ja käyttömukavuuden kannalta. 

Liian äänekäskään kone ei saisi olla, jotta sillä voi tehdä aamiaista muiden vielä nukkuessa. Laitteen alla olevat imukupit tekevät smoothiekoneesta tukevan. 

Pulloja saisi koneen mukana tulla useampi, mutta yleensä on mahdollista ostaa lisää kyseiseen malliin sopivia pulloja. Värikäs pullo on kivan näköinen, mutta sen läpi ei huomaa niin hyvin sitä, kuinka valmis tai sileä seos jo on.

Mitä kaikkea smoothiekoneella voi valmistaa?

Smoothiekoneella voi tehdä muutakin kuin smoothieta, esimerkiksi hummusta tai jäätelöä. Koneella voi hienontaa jyviä, pilkkoa aineksia keittoon tai salaattiin, tai vaikka sekoittaa dippejä ja taikinoita. Jos kone pyörii 35 000 kierrosta minuutissa, sillä pääsee jo pitkälle! 

Tehokas smoothiekone on kuin pieni yleiskone, jolla hienonnat erilaiset kasvikset, siemenet, pähkinät ja jääpalat.

Smoothiekone pienentää myös ruokahävikkiä, koska juomaan voi käyttää niin mustuneet banaanit, nuutuneet persiljat, maapähkinävoin jämät, viimevuotiset marjat pakastimesta kuin jogurttipurkin huuhtelusta syntyneen nesteenkin. 

Hyvä smoothie syntyy vaikkapa piimästä, porkkanoista ja iduista, tai erilaisista kaaleista, persiljasta, mehutipasta ja viinirypäleistä. Palautusjuomaan voidaan laittaa vaikka rahkaa, tilkka hunajaa, hedelmiä ja raaka kananmuna.

Nesteenä voi laittaa mitä vain: vettä, maitoa, kookosvettä, piimää, mehia, kivennäisvettä… Kannattaa vain muistaa, että nesteitä, rahkaa tai jogurttia tulee olla enemmän kuin pakasteita, sillä jos jäätä on liikaa, ei juoma sekoitu kunnolla, ja liika jää tukkii terät. 

Tasaisen lopputuloksen siis varmistat laittamalla vähintään kolmanneksen nestettä, ja ravistamalla pulloa ennen sekoittamista.

Miksi jokaisen pitäisi omistaa oma smoothiekone?

Smoothiekone on arjen pikku apulainen, millä surauttelet nopean aamupalan, esimerkiksi maustamattomasta rahkasta, (kasvi)maidosta, marjoista, hedelmistä ja kaurahiutaleista tai -leseistä. 

Tällaisessa aamiaisessa on vähän rasvaa, ja sopivasti proteiinia suhteessa hiilihydraatteihin. Lisäksi siinä on kuituja, kalsiumia ja vitamiineja. Jennifer Lopezkin aloittaa aamunsa proteiinipitoisella smoothiella, missä on pinaattia, banaania, riisimaitoa, proteiinijauhetta ja mantelivoita.

Marjat voi laittaa smoothieen myös jäisinä, mikä virkistää varsinkin hellepäivän aamuna. Sekoittelet samalla koneella myös palautusjuoman tai vaikkapa kotitekoisen jäätelön raaka-aineet. 

Puhutaan myös vihersmoothie-kuureista, joiden aikana ei saa nauttia muuta kuin vihersmoothieta ja porkkanoita, kurkkua ja muita rouskuteltavia kasviksia. Tällainen liha-, kofeiini- ja maitotuotevapaa dieetti puhdistaa elimistöä, ja saattaa saada rasvan palamaan tehokkaammin. Jos ärtyisyys, huonovointisuus ja jatkuva nälän tunne eivät pelota, voi tätäkin dieettiä kokeilla.

Saatat pitää myös näistä:

Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käyttämisen