Sopivan sauvasekoittimen valinta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Sauvasekoitin

Sauvasekoitin on sähköllä toimiva pieni kodinkone, mitä käytetään ruoanlaitossa esimerkiksi sosekeittojen, perunamuusin, muhennosten ja joidenkin jälkiruokien valmistamiseen. Sauvasekoitin koostuu kolmesta eri osasta: leikkuuterästävarresta (mitä myös sauvaksi kutsutaan) sekä rungosta, minkä sisältä löytyy sauvasekoittimen moottori. Toki sauvasekoittimella voi myös tehdä pirtelöitä, kastikkeita, majoneesia ja vauvanruokia. Vain mielikuvitus on rajana! Sauvasekoitin voi auttaa sinua valmistamaan melkein kaikki päivän kaikki ateriat: aamulla sekoitat sillä terveellisen hedelmä- tai marjasmoothien, lounaaksi valmistat kasvissosekeiton, illallisen kruunaat kotitekoisella kastikkeella ja vielä myöhään illalla murskaat sillä jäät drinkkiin. Kun perheeseen tulee uusi jäsen, on sauvasekoitin kultaakin kalliimpi aarre vauvanruokien valmistamiseen ja eri soseiden soseuttamiseen.

Sauvasekoitin on esimerkiksi tehosekoitinta pienempi, kevyempi ja helpommin puhdistettava laite, joten moni valmistaa säännölliset smoothiensa mieluummin sauvasekoittimella kuin tehosekoittimella. Tehosekoittimen kannu on monesti hieman hankala puhdistettava, eivätkä ne aina ole edes konepesunkestäviä. Joihinkin kalliimpiin sauvasekoittimiin on saatavissa monia lisäosia, kuten vatkain, silppuri, raastin tai yleisleikkuri, joten sauvasekoitin voi jopa anastaa jopa yleiskoneen paikan kotikeittiössä. Yleiskoneet nimittäin painavat jopa kymmenen kiloa, ja niiden kulho vie ison tilan astianpesukoneessa, joten siinä ei ehkä viitsi tehdä yhtä pientä sosetta. Sauvasekoittimella voi päristellä melkein missä kipossa tahansa, esimerkiksi perunamuusin voi tehdä suoraan kattilaan, missä vastakeitetyt perunat jo odottavat. Sauvasekoittimesta irrotat teräosan pesuun pienellä kädenliikkeellä, ja loppuosa koneesta mahtuu pieneen tilaan vaikka keittiön vetolaatikkoon. Teräosan voi yleensä pestä astianpesukoneessa, ainakin jos se on teräksinen – muoviosat eivät aina kestä astianpesukoneen kuumuutta.

Mitä pitää ottaa huomioon sauvasekoitinta ostaessa?

Monta vaihtoehtoa

Sauvasekoittimen saa huokeimmillaan alle 20 eurolla. Mitä nimekkäämpi valmistaja, mitä enemmän sauvasekoittimessa on terästä, mitä uudempi malli  on kyseessä ja mitä enemmän erilaisia vaihtoteriä ja kippoja pakettiin kuuluu, sitä enemmän sauvasekoittimelle kertyy hintaa. ”Luksusmallit” voivat maksaa 10 kertaa enemmän mitä halvimmat mallit, eli 200 euroa ja jopa sen yli. Sekä OBH Nordicalta, Tefalilta, Boschilta ja Philipsiltä löytyy kuitenkin laadukkaita ja tehokkaita sauvasekoittimia alle 35 eurolla.

Useiden kuluttajatestien mukaan ovat huokeat sauvasekoittimet yhtä hyviä kuin kalliimmatkin. Vaikka sauvasekoittimessa olisi vähän vähemmän tehoja kuin kalliimmissa kilpailijoissaan, onnistuu esimerkiksi pottumuussin tekeminen yhtä hyvin. Hinta ei siis tullessaan paremmin toimivaa laitetta, vaan ainoastaan lisävarusteita. Sauvasekoittimen hankinnassa voi siis halutessaan pihistellä. Huokeimmissa sauvasekoittimissa on jopa yhtä pitkät takuut kuin monin verroin enemmän maksavissa kilpailijoissaan!

On tietenkin hyvä ottaa huomioon, että huokeampien mallien muovivarret eivät välttämättä ole konepesunkestäviä. Teräksinen varsi kestää paremmin astianpesukonepesuja. Jos aiot murskailla paljon jääpaloja tai jäisiä marjoja, kannattaa kiinnittää huomiota myös sauvasekoittimen tehokkuuteen. Sauvasekoittimia vertaillessa voi kiinnittää huomiota myös käyttöääneen ja sauvojen muotoiluun. Hiljainen ja ergonomisesti muotoiltu sauvasekoitin tuo tietenkin käyttömukavuutta, ja kaunis väri ja design ovat bonusta.

Kolme hyvää sauvasekoitinta

Alle 20 euroa maksava sauvasekoitin löytyy lähes jokaisesta halpahallista, automarketista ja kodin elektroniikkaa myyvästä liikkeestä. 16–19 euron hintainen sauvasekoitin ei tarjoa mitään erityistä mainittavaa. Ne ovat kolmiosaisia, puoli kiloa painavia ja noin 300–500 wattia tehoiltaan. Runko ja varsi ovat yleensä muovia. Innovatiivisimmissa halpismalleissa on kiinnitetty huomiota terien ympärillä olevan varren osan muotoiluun – roiskesuojat hillitsevät isompia sotkuja. Kuten sanottu, ajavat nämä edullisetkin sauvasekoittimet asiansa. Mutta jos on varaa panostaa ja halua hifistellä, millaisen sauvasekoittimen saa vaikka 70 tai 170 eurolla?

Electrolux Expressionist ESTM7500S -sauvasekoitin

Electrolux Expressionist ESTM7500S
5/5

Löydä Edullisin Hinta:

Electrolux Expressionist ESTM7500S -sauvasekoitin on varustettu titaanilla päällystetyllä, kaksisiipisellä terällä ja peräti 700 watin moottorilla. Kädensijan muotoilussa on kiinnitetty huomiota ergonomiaan. Pitkä sekoitusvarsi on ehdoton plussa, samoin hiljainen käyttöääni. Electrolux Expressionist -sauvasekoittimen mukana saa vispilän ja pilkkomisterän sekä -kulhon.

Tämä sauvasekoitin ei roiski, ja titaanipäällysteen ansiosta terät kestävät kovaa käyttöä pitkään. Sekoittaminen on suorastaan nautinnollista, koska teräsuojus ja huipputehokas moottori vähentävät imupainetta. Kaikki osat voidaan pestä astianpesukoneessa. Virtajohtoa on 1,8 metriä, ja hintaa tästä Electroluxin ihmelaitteesta voi varautua pulittamaan noin 70 euroa.

Bamix BBQ M200 -sauvasekoitin

Bamix BBQ M200 sauvasekoitin
3.5/5

Löydä Edullisin Hinta:

Bamix BBQ M200 -sauvasekoitin maksaa jo satasen enemmän kuin edellinen, eli noin 170 euroa. Bamix on sveitsiläinen laatumerkki. Tämäkin sauvasekoitin on valmistettu käsityönä Sveitsissä! Bamix BBQ M200 -sauvasekoittimessa on hyvin vääntävä AC- eli vaihtovirtamoottori, mikä riittää mainiosti kotikokin tai grillimestarin tarpeisiin, vaikka tehoja onkin vain 200 W. 

Bamix BBQ M200 -sauvasekoitin on suunniteltu nimenomaan grillaajia ajatellen. Sauvasekoitin on musta, jotta rasva- tai nokitahrat eivät erotu. Tällä surauttelet kastikkeet ja mausteseokset kaikelle grillattavalle ruoalle. Tämä sauvasekoitin on hiljainen ja värinätön, ja se on helppo puhdistaa ilman pesuainetta. Tämän sauvasekoittimen puhdistaminen tapahtuu käyttämällä sitä hetken lämpimässä vedessä. Yleisterän lisäksi Bamix BBQ M200 -sauvasekoittimen mukana tulee soseutuslevy, vaahdotuslevy sekä tehoterä.

KitchenAid Artisan 3581ECA-sauvasekoitinsarja

KitchenAid Artisan 3581ECA sauvasekoitinsarja
5/5

Löydä Edullisin Hinta:

Entä jos budjetti on kolmesataa euroa? Silloin kannattaa huomio kiinnittää KitchenAidin sauvasekoitinsarjaan. KitchenAid Artisan 3581ECA-sauvasekoitinsarja maksaa noin kolmesataa euroa, mutta se onkin ihan omaa luokkaansa. Parasta KitchenAid Artisan -sauvasekoittimessa on se, että se on ladattava. Johdoton sauvasekoitin on helppo ottaa mukaan minne vain, vaikka ulos kesäkeittiöön tai grillikotaan. 

KitchenAid Artisan 3581ECA-sauvasekoittimen mukana tulee kolme vaihdettavaa terää (S-terä, tähtiterä ja vaahdotusterä), kaksi kiertolukitteista, ruostumattomasta teräksestä tehtyä sekoitusvartta (20 cm ja 33 cm) ja teholeikkuri, joten tästä sauvasekoittimesta on apu joka lähtöön. KitchenAid Artisan -sauvasekoittimessa on 5-nopeuksinen tasavirtamoottori, mutta teho on vain 180 W. Teho kuitenkin todistetusti riittää sosekeittojen, muussien ja muhennusten valmistamiseen. Lisäksi sauvasekoitinsarjaan kuuluu kätevä säilytyskotelo sekä mitta-asteikolla varustettu kannu, missä on erikoiskansi.

Sirja

Sirja

Kirjoittaessa kehität sekä taitojasi, että tietojasi sekä mielikuvitustasi. Olen aina kirjoittanut, ja se on auttanut minua tutustumaan uusiin puoliin itsessäni sekä lisännyt itsevarmuutta. Tänä päivänä blogien avulla kaikki kirjoitukset ja artikkelit ovat kaikkien saatavilla, jotka haluavat tutustua ja oppia uusia asioita. Haluan herättää keskustelua sekä vaihtaa erilaisia näkemyksiä aiheesta kanssanne, tervetuloa tutustumaan blogiini.

Leave a Replay

Blenderi.fi

Sivuston tarkoitus on vertailla markkinoilla olevia tehosekoittimia ja muita kodin sähkölaitteita. Toivottavasti vertailumme ja taustatyömme auttaa sinua valitsemaan itsellesi sopivimman laitteen ja olet sen käyttöön tyytyväinen.

Viimeisimmät Artikkelit

Tilaa Blenderi.fin uutiskirje