Löydä paras termosmuki itselle - TOP termosmukit vertailussa 2023 – Löydä paras vaihtoehto

Päivitetty: 18.10.2021
Termosmuki
Meidän suosituimmat tuotteet

Elämä on usein melko hektistä, eikä aina kaiken tohinan keskellä jää aikaa edes nauttia kunnolla aamukahvia kaikessa rauhassa. Totta kai on mahdollista napata läheisestä kahvilasta take away kahvi itselleen ja onhan paikallisen yrittäjänkin tukeminen tärkeää, mutta jokapäiväisen kahvin ostaminen tulee kyllä pidemmän päälle melko kalliiksi. Eikä kahvilasta ostettujen kahvien makukaan ole aina niin kovin laadukasta. Lisäksi useiden kertakäyttömukien ostaminen kuormittaa vielä ympäristöäkin. 

Tällöin ratkaisuna voikin olla oma termosmuki. Voit näppärästi valmistaa kahvin rauhassa kotona samalla kun käyt suihkussa tai pukeudut ja sitten vain kaataa sen termosmukiisi ja eikun on the road! Kahvin voit nauttia sitten autossa tai bussissa matkalla töihin tai mihin ikinä oletkaan menossa. Lisäksi kahvi säilyy lämpimänä pitkään kannellisessa termosmukissa. 

Mikä ihmeen termosmuki?

Monet meistä muistavat jo lapsuudesta talvisilla retkillä mukana kulkeneet termospullot. Kylläpä höyryävän kuuma kaakao kylmänä talvipäivänä maistui taivaallisen ihanalta kun se juotiin ulkona lumessa peuhaamisen jälkeen.

Ja yhä edelleen termospullot ovat erittäin toimivia, mutta nykyään niitä on vain hieman kehitelty entisestään, ja tämän päivän termosmukit ovatkin oikeastaan vain termospulloja vähän pienemmässä muodossa.  

Ne on suunniteltu erityisesti mukana kuljetettavaksi, jotta kuumaa juomaa voi nauttia myös liikkeessä eikä tarvitse pysähtyä erikseen kahville. Ennen termospullon kanssa tulikin pysähdyttyä erikseen juomaan, koska sen mukista ei ole niin helppo juoda liikkuessa. 

Termosmuki onkin luonteva osa aktiivista liikettä kaiken kiireen keskellä. Luonteva kaveri mukaan otettavalle kuumalle juomalle on terveellinen smoothie, johon löytyy netistä runsaasti erilaisia reseptejä pilvin pimein. 

Termosmukin funktio on säilyttää siinä oleva juoma kuumana, tarvittaessa useiden tuntienkin ajan. Tietty siinä voi kuumana kesäpäivänä kantaa mukana myös jotain kylmää juomaa, kuten vaikka tarpeellista elektrolyyttijuomaa. 

Termosmukeissa käytetäänkin termospulloista tuttua lämpöeristystä. Termosmuki ei oikeastaan olekaan vain yksi muki, vaan siinä on kaksi mukia sisäkkäin niin, että niiden väliin jää tyhjiö. Koska näiden kahden mukin välinen yhteys on mahdollisimman pieni, ei lämpö pääse siirtymään kosketuspintojen kautta. 

Termosmukeissa käytetään kiiltäviä pintoja sen vuoksi, ettei lämpö pääsisi siirtymään lämpösäteilyn kautta pois, vaan säteilevä lämpö heijastuu kiiltävästä pinnasta takaisin kohti mukin keskusosaa. 

Termospulloihin verrattuna termosmukeissa on useimmiten paljon suurempi suuaukko sekä helpommin irrotettava kansi. Nämä kun ovat termosmukin heikoimmat kohdat lämmönsäilytyskyvyn kannalta. 

Parhaat termosmukit vertailussa

Tefal Travel Mug on ihanteellinen, kun haluat ottaa mukaasi kuuman tai kylmän juoman. Mukissa on helposti aukeava kierrekorkki, joten se on helppo täyttää. Lisäksi kannessa on näppärä pikapainike avausta ja sulkemista varten, samalla se estää mukia vuotamasta. 

Voit juoda mukista jokaiselta reunalta, kiitos kannen ja sen mekanismin. Muki pitää juoman lämpimänä neljä tuntia ja kylmänä kahdeksan tuntia. 

Muki on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja se on BPA-vapaa. Se sopii useimpiin autojen mukipidikkeisiin ja se on konepesun kestävä. Mukin tilavuus on 0,36 litraa

Saatavilla näistä verkkokaupoista:

Kyocera Termosmuki on kaunis kierrepintainen termosmuki, jossa on käytännöllinen ja kestävä keraaminen sisäpinnoite. Tämä estää tehokkaasti ei-toivottujen makujen siirtymisen kahviin sekä suojaa hyvin kontaminaatiolta ja korroosiolta, toisin kuin termosmukit, joiden sisällä on metallia.  

Säilytitpä termosmukissa sitten kuumia tai kylmiä juomia, ruostumattomasta teräksestä valmistetun termosmukin kaksiseinäinen tyhjiö pitää nesteen samassa lämpötilassa pidempään. Termosmukin kannessa on tiivis kierrekorkki ja sen tilavuus on 0,5 litraa

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Eva Solo To Go Termosmuki pitää niin kuuman kuin kylmänkin juoman juuri oikeassa lämpötilassa pitkään. Voit täyttää mukin lempikahvillasi, ottaa talviselle retkelle mukaan kuumaa kaakaota tai rannalle juomaksi jääkylmää juomaa. 

Teräksisessä termosmukissa on tehokkaasti eristävä kaksiseinäinen rakenne sekä näppärästi yhdellä kädellä avattava painokorkki. Termosmuki on helppo ottaa mukaan vaikkapa laukkuun tai autoon ja se on konepesun myös kestävä. Termosmukin tilavuus on 0,35 litraa

Saatavilla näistä verkkokaupoista:

Wilfa 2GO termosmuki kulkee mukavasti mukanasi kaikkialle. Termosmukissa on ylimääräinen kuparikerros, joten niin kuumat kuin kylmätkin juomat säilyvät juuri oikeassa lämpötilassa pidempään. Mukilla on erittäin tyylikäs design ja se on todella käteen sopivan kokoinen. Tilavuus 0,35 litraa

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Eva Solo Urban To Go pitää juoman lämpimänä tai kylmänä jopa kuuden tunnin ajan. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu termosmuki kestää kovempaakin käyttöä. 

Muki sulkeutuu tosi tiiviisti ja se on helppo ottaa mukaan laukkuun taikka retkelle. Mukin saa avattua ja suljettua näppärästi yhdellä kädellä. Muki on konepestävä ja sen tilavuus on 0,35 litraa

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Rig-Tig Bring-it To Go on funktionaalinen termosmuki, joka on helppo ottaa reissuun mukaan. Mukin kannessa on miellyttävä painonappi, ja yhdellä painalluksella voitkin juoda mukin kaikista eri kulmista. 

Mukin saa suljettua painamalla kannesta uudelleen. Termosmuki pitää juoman lämpimänä tunnin verran ja kylmänä kaksi tuntia. 

Muki ei sovellu astianpesukoneessa estäväksi, pese se siis haalealla vedellä, johon on lisätty hieman astianpesuainetta. Muki ei sisällä flataattia tai BPA-yhdisteitä. Tilavuus 0,34 litraa

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Stelton To-Go Click Thermo Cup pitää kuuman juomasi lämpimänä kaksi tuntia ja kylmän juomasi kylmänä neljä tuntia kannen ollessa suljettuna. Voit helposti juoda tästä mukista juomasi läikyttämättä liikkeellä ollessasi. 

Muki sopii hyvin niin kotikäyttöön kuin toimistoon ja reissuunkin ja kansi avautuu näppärästi painamalla. Muki on paitsi ajattoman tyylikäs myös erittäin käytännöllinen. Termosmuki on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja se on konepesun kestävä. Termosmukin tilavuus on 0,4 litraa

Saatavilla näistä verkkokaupoista:

Emsa Travel Mug on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja kuljetat siinä kätevästi niin kuumat kuin kylmätkin juomasi. Muki on ihanteellinen seuralainen, olitpa sitten matkalla töihin, kouluun taikka shoppailemaan. 

Mukia on saatavilla useissa eri väreissä ja se on 100 % tiivis. Mukissa on miellyttävän pehmeä kaulus ja se on helppo avata napsauttamalla. Voit kätevästi juoda jokaiselta kantilta. Tuote on astianpesukoneen kestävä ja sen tilavuus on 0,36 litraa.

Termosmukien puhdistus

Termospullot ja -mukit vaativat säännöllistä hoitoa, etteivät ne homehdu tai ala haisemaan. Niiden puhdistus on helppoa, sillä mukin suuaukko on laaja ja näin ollen sinne mahtuu hyvin astianpesuharja. Korkin juoma-aukon mekanismi vaatiikin sitten vähän enemmän työtä. 

Vaikka termosmukin saakin ohjeiden mukaan laittaa tiskikoneeseen, harvoin mukit peseytyvät astianpesukoneessa kunnolla pohjia myöten. Termosmuki onkin syytä puhdistaa heti käytön jälkeen miedolla astianpesuaineella, jonka jälkeen se huuhdellaan hyvin. 

Termosmuki kannattaa myös puhdistaa aina silloin tällöin kiehuvalla vedellä, johon on lisätty ruokalusikallinen ruokasoodaa tai vajaa teelusikallinen pyykinpesu- tai koneastianpesuainetta. Anna liuoksen seistä mukissa 10 minuuttia, jonka jälkeen muki pestään ja huuhdellaan huolellisesti. 

Jos lika ei heti suosiolla irtoa, voit myös pidentää liotusaikaa. Kokeile myös seisottaa seosta suljetussa termoskannussa yön yli ja harjaa kannu aamulla.

Termosmukin oikea säilytys ja hajujen poistaminen

Säilytä muki ilman korkkia ja tipauta sen sisään pari sokeripalaa. Sokeripalojen avulla termosmuki tai -pullo pysyy helposti hajuttomana.

Mitkä ominaisuudet ovat termosmukeille tärkeitä?

Hyvä termosmuki kyllä pitää hyvin lämpöä, mutta kun kantta avataan usein, sen kautta lämpö pääsee karkaamaan ja näin juoma jäähtyy nopeammin. Kierrekorkilla varustetut termospullot ovat tehokkaampia kuin termosmukit, mutta jos hakusessa on tuote, jota on näppärä käyttää liikkeellä ollessa ja jopa yhdellä kädellä kun ajetaan autoa samalla, pitää joskus tehdä kompromisseja. 

Termosmukien akilleen kantapää onkin sen suuosa, sillä mitä suurempi korkin suuaukko, sitä nopeammin lämpö karkaa. Muovikorkeilla on parempi eristävyys kuin metallikorkeilla, mutta totta kai myös korkin tiiviys merkitsee paljon. 

Toisissa termosmukeissa on ainoastaan läpällinen aukko juomiseen, mutta nykyään markkinoilla on myös edistyneempiä malleja. Napsautusmekanismilla avautuva juoma-aukko on selkeästi tiiviimpi kuin läpällinen ja se helpottaa myös käyttöä. 

Kierrekorkillisissa mukeissa korkki eristää hyvin sen kiinni ollessa, mutta juomisen aikana lämpöä karkaa nopeasti. Lisäksi kierrekorkkimukia on vaikeampi käyttää liikkeessä ollessa.

Koska termosmukeja käytetään nimenomaan juuri liikkeellä ollessa, mahdollisimman hyvä tiiviys on ihan ykköskriteeri kun valitsee itselleen hyvää termosmukia. 

Totta kai lämmönsäilyminen on myös tärkeä ominaisuus, sillä eihän kahvi ei saa läikkyä, vaikka joku tönäisisikin esimerkiksi ratikassa eikä mukin pohjalle jäänyt kahvitilkkanen saa valua pois, vaikka se kaatuisikin kassissa. 

Useimmiten mukeissa onkin kuminen tiivisterengas kannen ja mukin välillä, toimien lämpöeristeenä ja pitäen kannen tiiviisti paikoillaan. Ergonominen muotoilu tai kahva estävät juomaa läikkymästä ja ne auttavat myös saamaan termospullosta paremmin tukevan otteen.

Miksi jokaisen pitäisi omistaa oma termosmuki?

Termosmukit ovat tulleet viime vuosina erittäin suosituiksi kiireisten aikuisten parissa. Ne ovatkin hyvä vaihtoehto niin omalle kukkarolle, luonnolle ja omalle aikataulullekin. Sen sijaan, että hakisit kahvilasta aamuisin kahvin mukaan, säästät pitkässä juoksussa paljon aikaa ja rahaa, kun keität kahvin kotona ja laitat sen omaan termosmukiisi. Lisäksi luontokin kiittää, kun sinun ei tarvitse joka päivä heittää pahvimukia roskiin. 

Parhaat kahvit keität kunnon laadukkaalla keittimellä, joten kannattaa panostaa myös sellaiseen. Lisäksi toiset kahvinkeittimet keittävät kahvin jopa suoraan termosmukiin.   

Termosmuki on hyvä vaihtoehto pahvimukeille, ja monet täyttävätkin ison termosmukin aamulla kahvilla tai teellä töihin lähtiessään. Muki mahtuu näppärästi laukkuun tai sitä on helppo kantaa vaikka kädessäkin työmatkalla. 

Termosmukien hyvä puoli on se, että sitä voi myös täyttää päivän aikana. Juoma pysyy optimaalisen lämpöisinä koko päivän, eikä sinun tarvitse tuhlata aikaa ja rahaa kahvilassa käyntiin.

Termosmuki on myös erinomainen myös vaikkapa kuumina kesäpäivinä rannalla. Voit täyttää mukin mieltymyksesi mukaan joko kylmällä vedellä, elektrolyyttijuomalla tai mehulla. Juomasi pysyy kylmänä koko päivän vaikka aurinko porottaisi siihen suoraan, jos vaan mukissa on tarpeeksi hyvä vakuumi ja eristys.

Termosmukit sopivat myös talviretkeilyyn, ja se onkin varsin mukava ottaa mukaan esimerkiksi hiihtoretkelle tai vaellukselle lähtiessä. Mukiin voi laittaa kuumaa teetä, mehua tai kaakaota, ja termosmuki pitää juoman kuumana koko retken ajan. 

Muki sopii näppärästi myös mukaan muuhunkin urheiluun, kuten vaikka suunnistamaan, luistelemaan tai pyöräretkelle. Termosmuki on myös hyödyllinen vaikkapa veneretkellä taikka teltassa yöpyessä. 

Lapsillekin termosmuki on hyödyllinen, sillä sen voi ottaa mukaan kouluun, eskariin tai vaikka päiväkotiin. Lapsi voi laittaa mukiinsa mehua tai maitoa, ja mukia voi myös täyttää päivän mittaan. Näppäränkokoinen termosmuki sujahtaa reppuun mukaan helposti. Blenderillä surautat lapselle mukaan raikkaan pirtelön taikka smoothien. 

Termosmukeja voi siis toisin sanoen käyttää ihan missä ja milloin tahansa, kun haluat kuljettaa mukanasi jotain juotavaa. Termosmuki onkin käytännöllinen ratkaisu joka paikkaan ja joka urheilulajiin. Se sopii ihan jokaiselle, niin lapsille kuin aikuisillekin.

Saatat pitää myös näistä:

Vastuullinen vastapaahdettu kahvi suoraan kotiin

Mitä olisi elämä ilman hyvää kahvia?

Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käyttämisen