Parhaat kahvinkeittimet vertailussa 2024

Parhaat kahvinkeittimet vertailussa
Meidän suosituimmat tuotteet

Mitä yksinkertaisemman kahvinkeittimen haluat, sitä halvempi hinta sillä on. Kannattaakin miettiä tarkkaan myös sitä, käyttäisitkö keittimen kaikkia toimintoja, etenkin jos ne nostavat laitteen hintaa huomattavasti. 

Juuri omiin tarpeisiisi sopivin kahvinkeitin riippuu tietenkin näistä haluamistasi ominaisuuksista. Onko sinulle tärkeää vaikkapa tippalukko, automaattinen virrankatkaisu tai irrotettava vesisäiliö.  Mieti myös tarkkaan, millainen budjetti sinulla on varattuna uuteen kahvinkeittimeen. 

Toiset haluavat panostaa laatuun ja hifistelyyn, toiset arvostavat vaikkapa irrotettavaa vesisäiliötä tai termoskannuominaisuutta. Tämä vertailu auttaa sinua, jotta löytyy se paras kahvinkeitin, joka vastaa juuri sinun omaa tarvettasi. Käydäänpä siis asiaan, tässä ovat suosikkimme: 

Paras kahvinkeitin alle 100 €

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Hamilton Beachin kahvinkeittimestä huokuu ylellisyys ja ruostumattoman teräksen laadukkuus ja se eroaakin muista keittimistä edukseen. 

Tällä keittimellä on upea ominaisuus, eli sillä on mahdollista valmistaa koko pannullinen kahvia 12 hengelle tai yksi kupillinen suoraan lempikuppiisi. Voit siis napata kiireisenä aamuna mukaasi take away -kahvin keitettyäsi kahvia vain yhden kupillisen. 

Nämä kaikki on paketoitu näppärään muotoon, ja keitin on vieläpä melko kompaktin kokoinenkin, joten se on todellakin monipuolisin markkinoilla olevista keittimistä. 

Keitin on suunniteltu tekemään arjestasi helpompaa, sillä siinä on kaksi eri suodatinta. Isolla suodattimella voit valmistaa kahvia vaikka koko suvulle ja pienemmällä suodattimella on kaksi käyttötarkoitusta: voit mitata sillä kahvijauheen sekä käyttää sitä suodattimena. 

Molemmat suodattimet ovat konepesun kestäviä sekä uudelleen käytettäviä. Laite on siis myös ympäristöystävällinen. 

Keittimessä on myös 24 tunnin ajastin, joten voit ajastaa kahvin valmistumaan vaikka aamuksi haluamanasi ajankohtana ja herätä ihanaan kahvintuoksuun. 

Lisäksi laitteessa on automaattinen sammutus, eli jos sitä ei sammuteta itse, se sammuu 40 minuutin kuluttua. Tippalukko pysäyttää kahvinvalmistuksen kun nostat pannun pois keittimestä. 

Kaikki irrotettavat osat voi pestä astianpesukoneessa

Paras pieni kahvinkeitin

Saatavilla näistä verkkokaupoista:

Melitta Single 5 on pienen kotitalouden keitin, joka näppärän kokonsa ansiosta mahtuu vaikka vähän pienempäänkin keittiöön. 

Keittimen tilavuus on 0,7 litraa ja voit valmistaa jopa viisi kupillista kerralla. Tämä on mukavan kokoinen pieni kahvinkeitin, jossa on lisäksi kaikki tarvittavat perustoiminnot. 

Keittimessä on tippalukko, joten voit napata itsellesi kupillisen kahvia, vaikka suodatus ei olisikaan vielä ihan lopussa. Näin kahvi ei valu levylle kun kannu siirretään siitä pois. 

Automaattinen virrankatkaisu huolehtii keittimen sammutuksesta sen oltua päällä jonkin aikaa. Suodatinpidike sekä lasikannu ovat astianpesukoneen kestävät. 

Paras minikahvinkeitin jokaiselle

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

WMF KITCHENminis on kompaktin kokoinen ja tyylikäs kahvinkeitin, joka erottu edukseen keittiössäsi. Keitin on valmistettu erittäin korkealaatuisesta ja ruostumattomasta Cromargan -teräksestä. 

WMF:n Cromargan-teräs eroaa muusta ruostumattomasta teräksestä, sillä se on erittäin kestävää naarmuuntumista ja kulumista vastaan sekä täysin ruosteenkestävää. Lisäksi se ei kerää lainkaan makuja ja kestää myös ruoan happoja. 

Cromargan-teräs valmistetaan erittäin tehokkaasti ja korkealaatuisesti ja sen laatua valvotaan tarkasti ja säännöllisesti, jolloin siitä valmistetut tuotteet täyttävät jatkuvasti niille asetetut vaatimukset. 

Voit keittää keittimellä 1-5 kuppia kahvia kerralla. Koska keittimen suodatuslämpötila on täydellinen ja optimaalinen, saat sen ansiosta kahvistasi uutettua parhaat aromit. Hot brew-teknologia takaa, että juomasi on aromikasta jo heti ensimmäisestä kupillisesta alkaen. Näppärä tippalukko takaa, että voit ottaa kahvia kesken suodatuksen, eikä sitä valu levylle. 

Keittimessä on automaattinen virrankatkaisu, joka säästää energiaa ja tarjoaa lisää turvallisuutta käyttöön. Mikäli siis hakusessa on täydellinen minikahvinkeitin, voit lopettaa etsimisen, se on tässä.  

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

C3 Design -perkolaattori tekee kahvista aina optimaalisen lämmintä sekä todella aromikasta. Laite on valmistettu erittäin laadukkaasta ruostumattomasta teräksestä. 

Kun kahvi on valmistunut, merkkivalo syttyy ja keitin siirtyy tämän jälkeen automaattisesti lämpimänä pitotilaan, jonka teho on vain 50 W. Tämän vuoksi kahvi maistuu kuin vastakeitetyltä vielä tunteja keittämisen jälkeenkin. 

Koska perkolaattori on johdoton, kahvia on helppo tarjoilla. Keittimellä on moderni ja tyylikäs design. 

Perkolaattorilla keitetty kahvi on aina kuumaa sekä vahvaa. Perkolaattori on perinteinen kahvinkeitin ja se kierrättää melkein kiehuvan kahvin moneen kertaan keittimessä niin kauan, että kahvista tulee vahvan ja aromikkaan makuista. 

Kannattaa käyttää karkeampaa pannujauhatuskahvia tai pressokahvia, koska keittoaika ja kontakti veden kanssa on pidempi kuin tavallisesti. 

Paras termos kahvinkeitin

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

OBH Nordica Adagio Kahvinkeitin Termoskannulla voit nauttia ihanasta ja freesin kuumasta kahvista pidempään, sillä keittimen termoskannussa on kaksoisseinämä, joten kahvi pysyy lämpimänä jopa neljä tuntia. Termoskannu on tilavuudeltaan 1 litra ja voit valmistaa kerralla 8 kupillista kahvia. 

Klassinen design miellyttää silmää ja automaattinen virrankatkaisu tuo turvallisuutta kahvinvalmistukseen. Laitteessa on myös tippalukko estämässä kahvin tippumisen levylle nostettaessa kannu pois. Tämä on siis lähes täydellinen termos kahvinkeitin. 

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Severin Termoskeitin Aroma-toiminnolla valmistaa nopeasti kahvia, jonka vahvuuden voit itse valita kätevällä aroma-toiminnolla. 

Termoskannu on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, lisäksi keittimeen sisältyy lasinen kannu sekä tippalukko estämään kahvin tippumisen levylle, jos haluat ottaa kahvia ennen kuin se on kokonaan valmistunut. 

Paras kahvinkeitin ajastimella

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Severin KA4810 Kahvinkeitin on sinulle, jonka vaatimuksena on kahvinkeitin ajastimella ja haluat nauttia todella tuoreesta kahvista. Tämä kahvinkeitin on varustettu myllyllä, joten saat aina vastajauhetusta suodatinkahvista valmistettua kahvia. 

Kokeile itse ja huomaa ero vastajauhetun ja tavallisen kahvin maussa. Keittimessä on ajastintoiminto ja selkeä näyttö, jossa voit itse määrittää keittimelle omannäköiset asetukset ja säätää papujen jauhatusasteen. 

Voit myös käyttää kahvinvalmistuksessa tavallista valmisjauhatuskahvia, mikäli et halua jostain syystä käyttää kahvipapuja. Keittimellä voi keittää kahvia 10 kupillista ja siinä on myös automaattinen virrankatkaisu. Keitin on valmistettu ruostumattomasta materiaalista. 

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Severin Cafe Caprice on ylellisen tuntuinen keitin lasisen vesisäiliön ansiosta. Tällä keittimellä voit nauttia ihanteellisen täydellistä kahvia, joka on valmistettu 92–96 asteen lämpötilassa. 

Voit valita joko tavallisen suodatuksen tai ECBC-standardin mukaisen suodatuksen, jolloin suodatusaika on vähän pidempi. Tällöin kaikki mahdolliset maut ja aromit saadaan talteen. 

Lisäksi keittimessä on kalkinpoistotoiminto, ajastintoiminto, tippalukko sekä sininen LED-valo. Luonnollisesti myös lämpimänä pitotoiminto löytyy tästä keittimestä. Voit keittää kahvia kerralla 8 kupillista. Sekä vesisäiliössä että lasisessa kannussa on mitta-asteikko. 

Suomalaiset – nuo kahvin suurkuluttajat

Kukaan ei juo niin paljoa kahvia päivässä kuin me suomalaiset. Ja sitähän menee noin viisi kupillista joka päivä per henkilö. Se on melko paljon, ottaen huomioon, että ihan kaikki tässä maassa eivät sentään edes juo kahvia. Joku tässä maassa juo kahvia siis hieman enemmänkin kuin tuon keskiarvon verran.

Suomalaiseen kahvikulttuuriin kuuluu erottamattomasti kahvin tuoksu, sen maku sekä miten se tarjoillaan. 

Todella isossa roolissa on tietenkin itse kahvinvalmistuslaite. Ei siis ole ihan täysin yhdentekevää, millaiset ominaisuudet siinä on, miten helppo sitä on käyttää ja tietenkin design on myös tärkeää. Pitäähän sen myös näyttää hyvältä keittiössä. 

Arvossa pidetään myös tilavaa vesisäiliötä, automaattista virrankatkaisua, ajastinta sekä tippalukkoa. Jokaisella on siis hieman erilaiset vaatimukset ja mieltymykset keitinten suhteen. 

Yleisimmin juomme valmiiksi jauhetuista pavuista valmistettua suodatinkahvia, koska sen keittäminen on niin helppoa ja edullista. Valmiiksi jauhettu kahvi onkin toki edullisempaa ja nopeampaa kuin pavuista valmistettu, mutta aina hinta ja laatu eivät kulje käsi kädessä vaan toisinaan kahvilaatuihin saa kyllä hieman pettyä. 

Valmiiksi jauhetuista pavuista valmistettu kahvi kun ei aina ole kummoinenkaan makuelämys vaan lähinnä tulee mieleen, että jotain myrkkyä tässä juodaan. 

Varmaan me kaikki olemme jossain vaiheessa saaneet ”nauttia” kitkerästä suodatinkahvista ja päättäneet, että ei koskaan enää. Silloin tulee mieleen vaihtaa vanha kahvinkeitin sellaiseen, joka valmistaa aromikkaampaa ja huomattavasti maistuvaisempaa kahvia. Mutta valtaisa kahvinkeittimien valikoima saa pään pyörälle jo heti kättelyssä. 

Pitäisikö olla tämmöinen vai tuommoinen, ja tarvitaanko näitä kaikkia toimintoja todella kahvikupillisen valmistamiseen? Huhhuh, huimaa! 

Kahvinkeittimen valinta ei välttämättä ole helppoa

Kahvinkeitin valinta

Yleensä keitintä ostaessa hankitaan edelleen perinteinen suodatinkahvin valmistamiseen tarkoitettu kahvinkeitin, koska se on niin näppärä ja nopea arkikäytössä. Se on yleensä helppo pitää myös puhtaana ja siinä voi kahvia valmistaa joko yhden kupillisen taikka koko pannullisen. 

Tällaisessa keittimessä voi käyttää mitä tahansa valmiiksi jauhettua kahvilaatua, vaikka sitten sitä hieman kitkerääkin. Toki voi myös jauhaa kahvipavut erillisessä kahvimyllyssä ennen kahvinkeittoa, jos haluaa oikein hifistellä ja saada varmasti todella tuoretta kahvia. 

Joskus pitää nähdä hieman vaivaa arjen nautintoja varten. Ja onhan se nyt aika olennaista, että kahvi maistuu aromaattiselta, raikkaalta ja ennen kaikkea herkulliselta.  

Standardien mukaan kahvin suodatusajan tulee olla 4–6 minuuttia, jotta kahvi ei uutu liian kauaa vedessä. Veden lämpötilan tulee olla 92–96 astetta, sillä mikäli vesi on tästä kylmempää, se ei suodata tarpeeksi makuaineita kahvista. 

Lisäksi lämpöalustan on syytä vielä kaiken tämän jälkeen pitää kahvi 80–85 asteisena. Aikamoisia vaatimuksia siis asetetaan ihan tavalliselle kahvinkeittämiselle. Mutta kukapa ei haluaisi saada täydellistä kahvia, vaikka ihan arkiaamunakin. Tai oikeastaan juuri silloin pitäisikin saada täydellistä kahvia, niin ei ajatukset olisi niin paljoa arkiympyröissä kun nautinto vie mennessään. 

Perinteisellä kahvinkeittimellä valmistetun kahvin laatu riippuu hyvin paljon käytetyn kahvin laadusta ja tuoreudesta, mutta onhan myös keittimissä paljon eroja. No millainen keitin sitä sitten pitäisi hankkia? Mitkä ovat parhaat kahvinkeittimet nimenomaan suodatinkahvin valmistukseen ja miten ihmeessä niiden kaikkien joukosta löytyy juuri se itselle paras vaihtoehto? 

ECBC eli European Coffee Brewing Center tekee kahvinkeittimille laatutestauksia, ja niissä kiinnitetään erityisesti huomiota oikeaan lämpötilaan ja haudutusaikaan. Jos siis keittimestä löytyy tällainen ECBC:n hyväksynnästä kertova tarra, onnittele itseäsi, koska kyseessä on tällöin taatusti korkealaatuinen kahvinkeitin.

Kahvinkeittimissä on kaikenlaisia erilaisia toimintoja ja ominaisuuksia, jotka lisäävät niiden käytettävyyttä ja kestävyyttä. Usein ihmiset arvostavat, että keittimessä on tippalukko, joka takaa sen, että kahvia ei valu levylle kun kahvikannu nostetaan siitä pois. 

Myös irrotettava vesisäiliö on mahtava ominaisuus, sillä sen ansiosta säiliö on helppo täyttää raikkaalla vedellä suoraan hanan alla, eikä siihen käytetä kahvirasvaa ja kaikenlaisia jäämiä sisältävää kahvikannua. Tämä tekee kahvin makuun todella paljon, vaikka sitä ei tule välttämättä niin ajatelleeksikaan.  

Jos siis haluat upgreidata kahvinkeittolaitteesi ja nostaa kahvihetkesi nextille levelille, on syytä harkita uuden keittimen ostamista. Ei ole kuitenkaan sellaista yksi-sopii-kaikille-kahvinkeitintä olemassa, vaan se riippuu täysin omista kahvimieltymyksistäsi ja siitä, miten vaivattomasti haluat kahvin valmistuvan. 

Mieti myös kuinka tärkeää sinulle on, että kahvinkeitin on helppo puhdistaa ja ylläpitää sekä miltä se näyttää keittiössäsi.

Saatat pitää myös näistä:

Vastuullinen vastapaahdettu kahvi suoraan kotiin

Mitä olisi elämä ilman hyvää kahvia?

Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käyttämisen