Löydä paras pirtelökone 2024

Löydä paras pirtelökone
Meidän suosituimmat tuotteet

Pirtelöitä voit tehdä niin blenderillä kuin sauvasekoittimellakin. Tosin molemmilla laitteilla on helppo valmistaa muitakin herkkuja kuin vain pelkästään pirtelöitä. Hankitpa keittiöösi sauvasekoittimen tai blenderin, ne ovat yksi monipuolisimmista pienkoneista, jonka voit itsellesi hankkia. 

Nämä laitteet ovat jo joka keittiön vakiovarusteita ja myös niiden valikoima on kasvanut hurjasti. Nykyään tarjolla onkin huikea määrä erilaisia vaihtoehtoja. Ja nimenomaan koska valikoima on niin suuri, valinnan vaikeuskin kasvaa. 

On vaikea heti tietää, millaisen laitteen haluaa ja mikä olisi juuri omiin tarpeisiin se kaikkein sopivin. Aina se yksi ja sama ei ole jokaiselle käyttäjälle paras vaihtoehto. Onkin syytä selvittää itselleen, millaisen laitteen haluaa ja paljonko on siitä valmis maksamaan. 

Lopputulokseen vaikuttaa paljon millaiset terät laitteessa on, kuinka nopeasti ne pyörivät, mikä on moottorin todellinen teho ja minkä muotoinen ja mistä materiaalista kannu tai kulho on tehty. 

Parhaat pirtelökoneet Vertailussa

Bosch-sauvasekoitin on monipuolinen sauvasekoitin, joka on näppärä apu ruoanlaitossa. Kiitos innovatiivisen, neliteräisen QuattroBlade-terän, tämä sauvasekoitin sekoittaa ja soseuttaa nopeasti ja tehokkaasti. Laitteessa on ergonominen kädensija, joten se sopii käteen kuin hanska. 

Sekoitusosa ja kaikki tarvikkeet voidaan pestä astianpesukoneessa. Sekoitusosa ja pallovispilä on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Mukana tulee myös minileikkuri esimerkiksi yrteille, pähkinöille, sipuleille yms. 

Läpinäkyvässä sekoituskulhossa on mitta-asteikko sekä säilytyskansi. Kaikki ruoan kanssa kosketuksissa olevat osat ovat BPA-vapaita

Saatavilla näistä verkkokaupoista:

Tämä monipuolinen sauvasekoitinsarja sisältää teholeikkurin, sekoituskulhon, pallovispilän sekä mukaan otettavan pullon. OBH Nordica Precision tarjoaa runsaasti toimintoja eikä vie paljoa tilaa keittiössä. 

Nelisiipinen terä antaa sileän tuloksen niin keittoihin, vauvanruokiin ja soseisiin muutamassa sekunnissa. 

Smoothien saat tehtyä suoraan juomapulloon, jonka voit helposti ottaa mukaasi. Teholeikkurin avulla pilkot vaivatta vaikka pähkinöitä, sipuleita, lihaa ja porkkanoita. Pallovispilällä saat upean kuohkean tuloksen kuin sähkövatkaimellakin. 

Tämä on todella tehokas mutta silti melko hiljainen blenderi, joka vaivatta sekoittaa pakastetut marjat ja hedelmät. Kahdeksansiipinen terä on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja sen avulla voit tehdä jäämurskaa muutamassa sekunnissa. 

Raw Blender X 1500 on ihanteellinen smoothieiden valmistukseen, mutta myös lämpimien keittojen valmistus tällä laitteella on vaivattoman helppoa. 

Raw X 1500 on niin tehokas, että se rikkoo kasvien seinämät, joten ravinteet imeytyvät kehoon nopeammin ja pirtelöt ovat näin vieläkin terveellisempiä. 

Saatavilla näistä verkkokaupoista:

OBH Nordica Hero -blenderillä valmistat vaivatta terveelliset kasvis- ja hedelmäjuomat, herkulliset smoothiet ja pirtelöt sekä raikkaat juomat. 

Tehokas blenderi murskaa jäät vaivattomasti ja sekoittaa nopeasti lämpimät sosekeitot, sillä lasikannu kestää kuumuutta. Sopii myös vauvanruokien, peston ja erilaisten kastikkeiden valmistamiseen. Lasikannu on tilava, joten siinä valmistat helposti isommatkin annokset. 

Laitteessa on kolme automaattiohjelmaa: jään murskaus, smoothieiden sekoittaminen sekä sykäystoiminto, jolla blenderi sekoittaa aineita jaksoissa erilaisilla nopeuksilla 45 sekunnin ajan. 

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu kuusisiipinen terä takaa tasaisen sekoituksen ja kaikki osat paitsi tiiviste ovat konepesun kestäviä. 

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Kaikki ruokaan kosketuksissa olevat osat on valmistettu BPA-vapaasta muovista, joten sen käyttö on turvallista ja terveellistä. Sekoittaa ja soseuttaa smoothiet, pirtelöt ja paljon muuta – helposti ja nopeasti. 

Moottori on tarpeeksi tehokas kaikkiin käyttötarkoituksiin- Laitteessa on kaksi nopeusasetusta, joilla saavutat haluamasi lopputuloksen käden käänteessä. 

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu terä on irrotettavissa, joten puhdistaminen on helppoa.  

Pahoittelemme, hintoja ei nyt saatavilla.

Mitä on hyvä tietää ennen kuin ostat pirtelökoneen?

Pääset pirtelöihin kiinni ihan pikkurahallakin, halvimman sauvasekoittimen saat muutamalla kympillä. 

Toki jos haluat alkaa hifistelemään ja vaadit koneeltasi kaikennäköisiä hienouksia, saat pirtelökonekaupoilla kulumaan vaikka useita satoja euroja. Riippuu ihan omista tarpeistasi, haluatko käyttää laitetta johonkin muuhunkin kuin vain pirtelöiden ja smoothieiden valmistamiseen.

Jos haluat lisäksi valmistaa vaikka raakakakkuja, tarvitset järeämmän laitteen, joka kestää kovien raaka-aineiden pilkkomisen vuodesta toiseen. Ei siis tässä tapauksessa kannata ihan mitä tahansa rimpulaa ostaa, vaan panostaa laatuun. On harmillista, jos laitteesi hajoaa heti kättelyssä, ja joudut ostamaan uuden jo vuoden päästä. 

Osta kone siis vastaamaan omia tarpeitasi ja panosta kestävyyteen.

Mitkä ominaisuudet ovat tärkeitä pirtelökoneille?

Tehokkaammat laitteet ovat toki luonnollisesti myös hintavampiakin, mutta ehdottomasti hintansa arvoisia ja kaikille on hyötyä blenderin käytöstä, koska erilaisilla smoothieilla ja sosekeitoilla on helppo saada omaan ruokavalioonsa lisää monipuolisuutta ja tulee syötyä lähes huomaamattaan terveellisesti ja tarpeeksi paljon hedelmiä, kasviksia, juureksia, marjoja, yrttejä ja pähkinöitä. 

Jos laitetta tarvitsee muuhunkin kuin vain satunnaisten pirtelöiden tekemiseen, kannattaa kohdistaa katse hieman tehokkaampiin koneisiin, joissa on tarpeeksi tehoa moottorissa. Näin valmistetun herkun koostumuksesta saadaan paljon tasaisempi eikä sinne jää mitään epämääräisiä klimppejä sekaan. 

Kun terät ovat tarpeeksi tehokkaat, kasvisten rakenne rikkoutuu paremmin ja näin tuiki tarpeelliset ravintoaineet pääsevät imeytymään paremmin. 

Lisäksi on syytä mittailla, sopiiko ajateltu laite siihen paikkaan, johon se on suunniteltu laitettavan. Vai pitääkö se joka kerta laittaa kaappiin käytön jälkeen? Tällöin on vaarana, että tähän jatkuvaan siirtelyyn kyllästyy ja laite jääkin sinne kaappiin. 

On parempi, että se myös sopii vaikkapa keittiön ylä- ja alakaappien välitilaan, josta se on aina näppärä ja nopea ottaa käyttöön kun iskee pirtelöhimo tai smoothien kaipuu.  

Tarkista myös, että laite on helppo puhdistaa. Useimpien sauvasekoittimien ja blendereiden osat voi pestä astianpesukoneessa. Tämä helpottaa puhdistusta, kun ei jokaista nippeliä tarvitse käsin tiskata. 

Huomioi myös, löytyykö laitteesta automaattiohjelmia, joita voit hyödyntää valmistuksessa. Tämä helpottaa huomattavasti valmistusta, kun voit jättää koneen hienontamaan edellisiä aineita yksinään kun sinä voit sillä välin pilkkoa lisää. 

Yleensä varsinkin blenderit ovat todella äänekkäitä, joten kannattaa tarkistaa laitteen melutaso. On melko kurjaa, jos naapurit alkavat valittaa laitteestasi, kun teet pirtelön aamulla kuudelta töihin mukaan. Tarkista myös, että kone pysyy hyvin paikoillaan, eikä ala liikkumaan tärinän johdosta itsekseen. 

Myös laitteen mukana tuleva kannu tai kulho saisi olla melko tilava, että voi valmistaa kerralla enemmänkin herkkuja. Varsinkin jos olet perheellinen ja pitää saada isommalle porukalle smoothieita tai pirtelöitä. Toki sinkulle riittää pienempikin laite. 

Mitä kaikkea pirtelökoneella voi valmistaa?

Monet käyttävät tehosekoitinta pääasiassa vain smoothieiden valmistamiseen, mutta on olemassa lukuisia muita herkkuja ja terveellisiä ruokia tai juomia, joita voit tehdä blenderilläsi tai sauvasekoittimellasi. 

Tällaisia ovat esimerkiksi herkulliset pirtelöt, lämpimät sosekeitot, huikean upeat drinkit, kotitekoiset jäätelöt, pehmeät kastikkeet, lisäaineettomat vauvanruoat, pehmeät salaatinkastikkeet, herkulliset hillot, kuohkeat kermavaahdot, erilaiset jälkiruoat, ihanat raakakakut, kakkutaikinat, lättytaikinat, erilaiset tahnat kuten vaikkapa hummus tai guacamole, terveelliset pestot… 

Voit tehdä sillä siis melkein mitä tahansa mieleesi juolahtaakin. Voit hienontaa pähkinöitä ja murskata jäätä sekä pilkkoa raakoja kasviksia. Vain melkeinpä oma mielikuvituksesi on rajana. 

Tehosekoittimella voi tehdä joko todella sileitä ruokia ja juomia tai pyöräyttää niitä laitteessa hieman vähemmän aikaa jättäen ne rakenteeltaan erikokoisia paloja sisältäviksi. Varmaankin eniten blenderiä tai sauvasekointinta käytetään erilaisten terveellisten smoothien valmistukseen. 

Niitä saa muuteltua erilaisin variaatioin käyttämällä erilaisia marjoja, hedelmiä, maustamatonta jogurttia, kermaa, maitoa tai jäätelöä.  

Miksi jokaisen pitäisi omistaa oma pirtelökone?

Blenderi tai sauvasekoitin on arjen pikku pelastaja, koska sen avulla saa näppärästi hienonnettua melkein mitä tahansa smoothien sekaan ja nauttia terveellisemmästä elämästä ilman valmissmoothieiden sokereita ja lisäaineita. 

Pirtelöt ovat ihania herkkuja ja niistä saa tehtyä oman maun mukaisia lisäämällä joukkoon omia mielihedelmiä tai marjoja. 

Saatat pitää myös näistä:

Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käyttämisen