Nämä 5 herkkua valmistat helposti blenderillä

Voitko kuvitella mitään nautinnollisempaa kuin virkistävän viileän hedelmä- tai marjasmoothien kesähelteellä? Minä en voi.

Blenderi on siunaus jokaiselle kotikokille, joka toivoo ruoanvalmistukseen helppoutta ja herkullisuutta. Laitteella syntyvät näppärästi niin erilaiset maistuvat kastikkeet kuin raikkaat jälkiruoat ruokapöydän koristeeksi.

Valitsimme viisi parasta herkkua, jotka syntyvät nopeasti ja vaivattomasti arkisiin herkutteluhetkiin – kiitos blenderin.

1. Kasvissosekeitto

Blenderi on jokaisen kasvissyöjän paras ystävä, sillä sosekeitot syntyvät pikavauhdilla moneksi päiväksi eteenpäin.

Sileä kasvissosekeitto

Kiehauta kattilassa makusi mukainen valikoima vihanneksia ja juureksia. Lisää keitinveteen ripaus suolaa, mutta älä tuhlaile keitinveden määrän kanssa: saat säilytettyä ruoassa mahdollisimman paljon raaka-aineiden omaa makua, mikäli kattilan pohjalla on vain tilkka vettä.

Laita pehmenneet kasvikset blenderiin ja sekoita, kunnes seos on tasainen. Lisää joukkoon mausteita ja lorauta mukaan ripaus ruokakermaa. Terveellinen ja makoisa lounas on hetkessä valmis!

Vinkki pienten lasten äideille: laita osa kasvissoseesta rasiaan – ruokit pienimpäsi terveellisesti kotitekoisella soseruoalla.

2. Smoothie

Henkilökohtaisesti inhoan ruokia, jotka saavat vatsan turpoamaan ja tuntumaan täpötäydeltä. Niinpä pastat ja leipätuotteet saavat kuulla keittiössäni kunniansa. Sen sijaan smoothie jättää aina olon kevyeksi, eikä edes kesähelteillä pukkaa hikeä syödessä.

Smoothien ansio on siinä, että siihen voi laittaa lähes mitä tahansa, mutta lopputulos on yhtä lailla aina takuuherkullinen. Suosin pohjaraaka-aineena banaania, josta smoothie saa ihanaa täyteläisyyttä ja makeutta.

Blenderillä saat valmistettua ihanan smoothien

Banaanin kaveriksi hujahtaa helposti valikoima marjoja tai hedelmiä. Loraus maustamatonta jogurttia kruunaa kokonaisuuden ja antaa makuun mukavaa happamuutta. Mikäli pirtelöön kaipaa lisää makeutta, lisää joukkoon muutama kuivattu taateli.

Tämä kokoelma surautetaan blenderin läpi ja voilá – kesän paras aamu-, väli- tai iltapala on hetkessä valmis.

3. Jäätelö

On vaikea uskoa, että maailmassa on yhtään ihmistä, joka ei pitäisi jäätelöstä. Tämä kylmä herkku sopii niin kesähelteille kuin talvisiin iltahetkiin kotisohvalla takkanuotion tai lempileffan ääressä.


Jätä jäätelökoneet kauppaan ja valmista sorbetit ja muut kylmät herkut blenderin avulla. Blenderijäätelöön tulee raaka-aineeksi banaania sekä loraus kermaa. Voit lisäillä reseptiin oman maun mukaan esimerkiksi marjoja tai vaikkapa pähkinöitä. Kondensoitu maito on oivallinen makeuttaja, mikäli olet kinuskin ystävä.

Laita raaka-aineet blenderiin ja sekoita, kunnes seos on tasainen. Kaada valmis seos rasiaan ja laita pakastimeen jähmettymään. Nauti omalla terassilla iltapäivän auringossa laadukkaan kahvikupillisen kerta.

4. Hillo

Kun kerran alettiin, on parempi pysyä tutulla totutulla linjalla ja jatkaa sokeristen tuotteiden sarjaa. Blenderi on nimittäin oiva apuväline hillon valmistuksessa, jos kaappiin tahtoo silkkisen sileitä makuja.

Kuvassa kotitekoinen herkullinen vadelmahillo

Keitä marjat vesitilkan kanssa, kunnes kuori on pehmennyt ja marjat mehustuneet. Kaada marjaseos blenderiin ja sekoita seos tasaiseksi. Kaada seos takaisin kattilaan ja keitä kokoon hillosokerin kanssa.

Tästä herkusta muistat kiittää itseäsi ja blenderia koko pitkän talven!

5. Intialaiset kastikkeet

Nyt päästiin toisen lempiaiheeni pariin, nimittäin intialaisiin ruokiin. Usko tai älä, blenderistä on kastikkeen valmistuksessa arvaamaton apu.

Oletko koskaan syönyt intialaisessa ravintolassa täydellisen pehmeää ja kermaista kastiketta? Minä olen. Kokemuksesta tiedän, että kastikkeen salaisuus piilee pitkän hauduttamisen lisäksi blenderissä. Blenderi nimittäin survoo sipulit, tomaatit ja kaikki muut kastikeainekset hetkessä tasaiseksi ja silkkiseksi seokseksi.

Intialaiset kastikkeet valmistetaan tehosekoittimella

Kuullota sipuli, valkosipuli, tomaatti ja mausteet pannulla, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää joukkoon hieman vettä ja kermaa ja sekoita koko komeus blenderissä tasaiseksi. Kaada valmis seos takaisin pannulle, heitä joukkoon pavut tai kana mielesi mukaan ja anna hautua – ravintolatasoinen kastike on tuossa tuokiossa valmis!