Wilfa tehosekoitin arvostelu & kokemuksia

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Markkinoilla on tarjolla suuri valikoima erilaisia tehosekoittimia. Wilfa on pohjoismaalainen pienkodinkoneita valmistava yritys ja heillä on kokemusta kodinkoneista yli seitsemänkymmenen vuoden takaa. Heidän valikoimaansa kuuluu kymmeniä tehosekoittimia erilaisilla ominaisuuksilla sekä eri hintaluokista. 

Asioita, joita miettiä ennen tehosekoittimen ostamista

Tehosekoitin on monikäyttöinen kodinkone, sillä voi valmistaa kaikkea keitoista erilaisiin juomiin. Hyvä tehosekoitin valmistaa mehut, smoothiet, keitot, taikinat, kastikkeet, vauvanruoat sekä esimerkiksi kotitekoisen kauramaidon. Tehosekoittimella voi myös murskata jäitä, pähkinöitä tai valmistaa jauhoja.

Tehosekoittimen ostaminen voi olla haasteellista laajan valikoiman vuoksi. Ostotilanteessa tulee miettiä, mihin käyttötarkoitukseen laite halutaan. Valmistetaanko tehosekoittimella kylmiä sekä kuumia ruokia/juomia, kuinka suuria määriä valmistetaan, häiritseekö kovaääninen laite, kuinka tehokas moottori tarvitaan, tuleeko laitteen olla kompakti vai haittaako suuri koko sekä kuinka paljon ollaan valmiita maksamaan? 

Jos taloudessa on vain yksi ihminen tai tehosekoittimella halutaan valmistaa aamupala-smoothieita, “sportti-tehosekoitin” mukaan otettavalla pullolla voi olla paras valinta. Jos tarkoituksena on valmistaa sosekeittoja koko perheelle, iso ja kuumankestävä tehosekoitin sopii mainiosti. Smoothie bowlien valmistamiseen tarvitaan tehokas laite, joka murskaa jäitä. 

Wilfa-tehosekoittimia

Wilfa BL-1200 

Wilfa BL-1200 on yksi Wilfan suosituimmista tehosekoittimista ja sijoittuu hintaluokassa matalalle. Se on myös moninkertainen testivoittaja (Helsingin Sanomat, TTS ja Ilta-sanomat). Tehosekoittimessa on 1200 watin moottori sekä erillinen jään murskaamiseen tarkoitettu ohjelma. Kannu on lasia ja tilavuudeltaan 1,8 litraa, se kestää lämpöä 60 asteeseen saakka. 

Internetin arvostelujen mukaan BL-1200-tehosekoitin on lupauksiensa mukaan tehokas sekä nopea. Sillä onnistuu kylmien sekä lämpimien ruokien valmistaminen, vaikka lasikannu voisi kestää vieläkin kuumempia aineksia. Kannun osat ovat konepesun kestäviä, josta laite saa plussaa. 

Laite on kuitenkin kovaääninen sekä painava. Sen ison koon vuoksi kannun tiskaaminen käsin on hieman hankalaa. Iso lasikannu myös vaikeuttaa pienien annoksien valmistamista.

Wilfa Activlife

Wilfa Activlife sporttiblenderi on suunniteltu aktiiviseen elämäntapaan. Smoothiet voi valmistaa suoraan muovipulloon, mutta mukana on myös 0,8l lasikannu. Activlife on yksi Wilfan valikoiman edullisimmista tehosekoittimista. Tehoa Activlifen moottorissa on 800 wattia. Tehosekoitin on kompakti ja sopii pieneenkin keittiöön. Ohjelmia laitteessa on kaksi: soft ja hard. Asiakasarvostelut Activlifestä on positiivisia. 

Wilfa Powerfuel BPF-1200B

Powerfuel BPF-1200B on Wilfan hintavammasta päästä. Tehosekoittimen moottori on 1200 wattia ja sen takuuaika on kymmenen vuotta. Laitetta voi käyttää jopa kymmenen minuuttia ilman moottorin ylikuumenemista. Sen survin on varustettu lämpömittarilla, joka pitää keitot kuumina ja smoothiet kylminä. Lasikannu kestää lämpöä sataan asteeseen saakka. Esiasetettuja ohjelmia tehosekoittimessa on kolme; smoothiet, keitot ja kasvisjuomat sekä näiden lisäksi jäiden murskaamiseen tarkoitettu pulse-ohjelma. Kyseinen laite soveltuu loistavasti ammattikäyttöön.

Asiakasarvostelujen mukaan Powerfuel on hiljainen tehosekoitin, jolla on pitkä käyttöaika. Se ei kuumene, mutta pitää kuumat ruoat kuumina ja kylmät kylminä. Powerfuel on myös monia hintaluokkansa tehosekoittimia nopeampi ja tehokkaampi. Laite kestää konepesua, kuten Wilfan alempienkin hintaluokkien tehosekoittimet. Powefuel tehosekoittimella voi olla hidasta ja vaikeaa sekoittaa tahmeita ja paksuja raaka-aineita, esimerkiksi raakakakkuja valmistaessa.

Omat kokemukset

Henkilökohtaiset kokemukseni Wilfan laitteista ovat positiivisia. Olen käyttänyt useita eri Wilfan tehosekoittimia, mutta eniten kokemusta minulla on BL-1200 tehosekoittimesta, joka löytyy omasta keittiöstäni. Laite on jo muutaman vuoden vanha, mutta edelleen loistokunnossa ja aktiivisessa käytössä. BL-1200 tehosekoitin on nopea ja tehokas: smoothiesta tulee silkkistä hetkessä. Tehosekoittimen voi jättää päälle, eikä sitä tarvitse vahtia vieressä, sillä ohjelma loppuu automaattisesti. Myös keittojen valmistaminen on kätevää, sillä BL-1200 kestää lämpöä. Jäänmurskausohjelma on tehokas.

BL-1200 on mielestäni melko kovaääninen. Aamuisin laite todennäköisesti herättää talon nukkujat kovalla äänellään. Kerrostalossa asuessani en viitsi käyttää tätä laitetta keskellä yötä, sillä melu kantautuu todennäköisesti naapuriasuntoon. Lasikannu on kuitenkin melko painava ja sen tiskaaminen käsin on kömpelöä. Kannu kestää konepesua, mutta tykkään tiskata kannun käsin, jotta se on heti puhtaana seuraavaa käyttökertaa varten. Plussaa kannu saa selkeistä mitoista sen kyljessä.

Muita tehosekoittimia

Bosch VitaStyle Mixx2Go

Samaan hintaluokkaan Wilfan BL-1200 tehosekoittimen kanssa kuuluu Boschin VitaStyle MixxGo -tehosekoitin. Boschin tehosekoittimen teho on heikko Wilfaan verrattuna: 350 wattia. Paketissa tulee mukana 0,6l lasikannu sekä 0,5l pullo. Lasikannu kestää kuumuutta ja pulloon on helppo ja nopea tehdä mukaan otettava smoothie. Tehosekoittimessa on kaksi eri sekoitusnopeutta. Asiakasarvioiden mukaan lasikannu on vaikea ja hidas kiinnittää sekä irrottaa, muuten tehosekoittimen kerrotaan olevan tehokas ja hintansa arvoinen.

Bosch VitaBoost 

Bosch VitaBoost -tehosekoitin sijoittuu samaan hintaluokkaan Wilfa PowerFuel BPF-1200B tehosekoittimen kanssa. VitaBoostissa on 1600 wattia sekä kaksi-litrainen Tritan-kannu. VitaBoost on Powerfielia tehokkaampi ja kannu isompi. Koska Vitaboostin kannu on muovia, se ei kestä kuumuutta toisin kuin Powerfuel. Laitteessa on kolme automaattiohjelmaa: smoothie, pirtelö sekä keitto. Kuusi terää lupaa murskaavansa myös kovat raaka-aineet, kuten jään. Arvostelujen mukaan laitteen hinta-/laatusuhde on kohdallaan. VitaBoost on helppo pestä, sillä se kestää astianpesukoneen. Laite on käyttäjien mielestä äänekäs. 

Lopuksi

Wilfan laajasta valikoimasta tehosekoittimia löytyy laitteita joka lähtöön: hintaerot ovat suuret, mutta hinta-/laatusuhde Wilfan tehosekoittimissa on kohdallaan. Tehosekoittimissa on kokoeroja: löytyy parin litran kannuja sekä pieniä to go -pulloja. Osa laitteista kestää kuumien ruokien valmistamista ja osa on suunnattu vain kylmille ruuille. Laitteet ovat ulkonäöltään kauniita ja sopivat monenlaisiin keittiöihin, myös ammattikäyttöön. Mielestäni Wilfa on kokeilemisen arvoinen brändi, vaikka entinen luottotehosekoitin löytyisikin jo kotoa, sillä valikoima on laaja ja tuotteet ovat tehokkaita ja kestäviä. 

Sirja

Sirja

Kirjoittaessa kehität sekä taitojasi, että tietojasi sekä mielikuvitustasi. Olen aina kirjoittanut, ja se on auttanut minua tutustumaan uusiin puoliin itsessäni sekä lisännyt itsevarmuutta. Tänä päivänä blogien avulla kaikki kirjoitukset ja artikkelit ovat kaikkien saatavilla, jotka haluavat tutustua ja oppia uusia asioita. Haluan herättää keskustelua sekä vaihtaa erilaisia näkemyksiä aiheesta kanssanne, tervetuloa tutustumaan blogiini.

Leave a Replay

Blenderi.fi

Sivuston tarkoitus on vertailla markkinoilla olevia tehosekoittimia ja muita kodin sähkölaitteita. Toivottavasti vertailumme ja taustatyömme auttaa sinua valitsemaan itsellesi sopivimman laitteen ja olet sen käyttöön tyytyväinen.

Viimeisimmät Artikkelit

Tilaa Blenderi.fin uutiskirje