Smeg BLF01-tehosekoittimen arvostelu

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Smeg BLF01-tehosekoitin

Smeg on tunnettu italialainen kodinkoneiden valmistaja. Heidän pienkodinkoneensa tunnistaa tyylikkäästä ulkonäöstä, jotka edustavat 50-luvun tyyliä. Smegin tuotteet ovat loistava valinta etenkin, jos esteettisyys ja kompakti muotoilu ovat tärkeitä elementtejä kodinkoneessa.  BLF01 tehosekoitin ei ole vain ulkonäöllisesti kaunis, vaan ajaa asiansa myös tehosekoittimena. 

Asioita, joihin kiinnittää huomiota tehosekoitinta ostaessa

Tehosekoitin on monikäyttöinen kodinkone. Sillä valmistuu erilaiset juomat, kuten smoothiet, mehut sekä drinkit sekä ruoat, kuten kastikkeet, keitot, hillot sekä lasten soseet. Valikoima kauppojen hyllyillä on tänä päivänä suuri ja laitekohtaisia eroja tehosekoittimissa on paljon. Ostotilanteessa on hyvä miettiä, mihin tarkoitukseen tehosekoittimen haluaa. Tärkeimpiä ominaisuuksia, joihin kiinnittää huomiota ovat kannun/pullon koko, laitteen tehokkuus, ohjelmat sekä puhdistaminen. Hintaerot tehosekoittimissa voivat olla todella suuria.

BLF01-tehosekoitin

Smeg erottuu useista muista tehosekoittimien valmistajista sillä, että heidän valikoimaansa kuuluu ainoastaan yksi tehosekoitin: BLF01. Se on saatavilla useissa eri väreissä, kuten musta, hopea sekä eri pastellin sävyt. Muotoilu on pehmeä ja suurpiirteinen. Smegin tehosekoitin kuuluu samaan sarjaan muiden Smegin pienkoneiden kanssa, joten näillä tuotteilla on helppo piristää keittiön sisustusta. 

Smegin tehosekoittimessa on 800 wattia tehoja sekä 1,5 litran BPA-muovista valmistettu kannu,joka on astianpesukoneen kestävä. Tehosekoittimessa on neljä eri nopeusastetta sekä pulssitoiminto, joten sillä onnistuu keittojen, smoothieiden ja kastikkeiden lisäksi myös jäiden murskaaminen. Hinta sijoittuu parin sadan euron paikkeille, eli Smegin tehosekoitin on ominaisuuksiin nähden hieman hintava.

Kokemuksia

Asiakasarvostelujen mukaan Smegin tehosekoitin on näppärän kokoinen sekä erittäin kaunis ja loistava lisä etenkin, jos keittiöstä löytyy jos keittiöstä löytyy jo ennestään Smegin tuotteita. Tehoonsa nähden siitä aiheutuu suhteellisen vähän melua. Jälki on tasaista ja smoothiet valmistuvat myös jäisistä ainesosista hetkessä. Vaikka hinta onkin hieman korkea, laite on useiden käyttäjien mielestä sen arvoinen.

Vaikka kannu on astianpesukoneen kestävä, se on saanut negatiivista palautetta irrotettavien osien määrästä, jotka tekevät puhdistamisesta vaivalloista. Laitteessa ei myöskään ole valmiiksipuhdistusohjelmaa. Joidenkin käyttäjien kokemusten mukaan lopputulos ei ole tasainen vaan joukkoon jää paloja. 

Muiden merkkien tehosekoittimia

Wilfa Powerfuel BPF-1200S-tehosekoitin

Wilfan Powerfuel BPF-1200S sijoittuu samaan hintaluokkaan Smegin tehosekoittimen kanssa. Wilfan tehosekoitin on ulkonäöllisesti enemmän “perinteisen” tehosekoittimen näköinen ja värivaihtoehtoja on kaksi: hopea/harmaa ja musta/hopea. Wilfan laite on tehokkaampi, siinä on watteja 1200. Kannun tilavuus on 1,5 litraa, eli sama kuin Smegin, ja se on valmistettu tritan-muovista. Wilfan tehosekoittimessa on ProGrade-moottori, joka takaa laitteen käyttämistä jopa kymmenen minuuttia ilman moottorin ylikuumenemista. Laitteessa on kolme esiasennettua ohjelmaa sekä portaaton nopeudensäätö ja pulssitoiminto. Powerfuelin kannu kestää kuumia aineita sataan asteeseen saakka.  

Asiakkaiden kokemuksien mukaan Powerfuel on hintansa väärti. Se on tehokas ja tekee sileää jälkeä käden käänteessä. Kannun muovi on laadukasta ja kestävää materiaalia. Koska kannu on kevyt, se on helppo puhdistaa.

KitchenAid Diamond-tehosekoitin

Myös KitchenAid Diamond-tehosekoitin sijoittuu hintansa puolesta Smegin kanssa samaan luokkaan. Diamondin teho on vain 550 wattia, eli vähemmän kuin Smegin tehosekoittimessa. Moottorin luvataan olevan hiljainen. Kannun tilavuus on 1,75 litraa ja se on valmistettu BPA-vapaasta muovista. Diamondin ulkonäkö seuraa KitchenAid-merkille ominaista muotoilua. Tässä tehosekoittimessa nopeuksia on viisi sekä pulssitoiminto. Diamondilla onnistuu sekä jääpalojen murskaaminen että keittojen valmistaminen. 

Asiakaskokemusten mukaan laite on erinomainen, sillä se on tehokas ja se kestää sekä kylmää että kuumaa. Astianpesukoneen kestävyydestä se saa erityisesti plussaa, mutta myös käsin tiskaaminen on helppoa, sillä kannu on kevyt. Negatiivista palautetta Diamond on saanut kovaäänisestä moottorista.

Lopuksi

Smegin BLF01-tehosekoitin on oiva tuote, jos etsinnässä on tehokas sekä esteettinen tehosekoitin. Etenkin, jos kotoa löytyy jo ennestään Smeg-tuotteita ja ne miellyttävät silmää, on BLF01 täydellinen lisäys keittiöön. Se ajaa asiansa tehosekoittimena, mutta samalla hinnalla markkinoilta löytyy teknisesti tehokkaampia laitteita, jos ulkonäkö ei ole pääasia. 

Sirja

Sirja

Kirjoittaessa kehität sekä taitojasi, että tietojasi sekä mielikuvitustasi. Olen aina kirjoittanut, ja se on auttanut minua tutustumaan uusiin puoliin itsessäni sekä lisännyt itsevarmuutta. Tänä päivänä blogien avulla kaikki kirjoitukset ja artikkelit ovat kaikkien saatavilla, jotka haluavat tutustua ja oppia uusia asioita. Haluan herättää keskustelua sekä vaihtaa erilaisia näkemyksiä aiheesta kanssanne, tervetuloa tutustumaan blogiini.

Leave a Replay

Blenderi.fi

Sivuston tarkoitus on vertailla markkinoilla olevia tehosekoittimia ja muita kodin sähkölaitteita. Toivottavasti vertailumme ja taustatyömme auttaa sinua valitsemaan itsellesi sopivimman laitteen ja olet sen käyttöön tyytyväinen.

Viimeisimmät Artikkelit

Tilaa Blenderi.fin uutiskirje