OBH Nordica -tehosekoittimien arvostelu

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

 

 

Hedelmät ja blenderi

 

OBH Nordica on pohjoismaalainen pienkodinkoneiden maahantuoja. Se tunnetaan parhaiten keittiön pienkoneista, kuten tehosekoittimista sekä leivänpaahtimista. OBH Nordican tuotevalikoimaan kuuluu useita eri tehosekoittimia erilaisilla ominaisuuksilla, joihin uppoudun tässä artikkelissa syvemmin. 

Asioita, joita miettiä ennen tehosekoittimen ostamista

Tehosekoitin on monikäyttöinen kodinkone, joka löytyy tänä päivänä useista kotitalouksista. Tehosekoittimella valmistuu taikinat, smoothiet, mehut, drinkit, kastikkeet, sosekeitot, mousset, jauhot sekä vauvanruoat. 

Tehosekoittimen ostaminen voi olla haastavaa, sillä valikoima on laaja ja ominaisuuksia paljon. Ostaessasi tehosekoitinta, tulee kiinnittää huomiota siihen, kuinka isoja määriä ruokaa/juomaa halutaan valmistaa sekä tuleeko tehosekoittimen kestää myös kuumaa. Moottorit ovat eri tehoisia, eli jos tarkoituksena on valmistaa esimerkiksi smoothieita jäisistä raaka-aineista, kannattaa ostaa tehokkaalla moottorilla varustettu tehosekoitin. Joillekin ulkonäkö on tärkeä kriteeri kodinkonetta ostaessa, toisille taas hinta ja tehokkuus. 

OBH Nordica -tehosekoittimia

OBH Nordica Smoothie Twister -tehosekoitin

Smoothie Twister tehosekoitin sijoittuu hintaluokassa OBH Nordican valikoimassa edullisimpaan päähän. Nimensä mukaan se on tarkoitettu erityisesti smoothieiden tekemiseen. Tehosekoitin on kätevä kiireisille, sillä sen mukana tulee kaksi 600ml muovista pulloa, joihin smoothie valmistetaan suoraan. Tällöin smoothie on helppo ottaa mukaan evääksi. Tehoja Smoothie Twisterissä on 300 wattia eli melko vähän, mikä on edullisen hintansa puolesta ymmärrettävää.

Asiakkaiden arvioiden mukaan Smoothie Twister on hinta-/laatusuhteeltaan kohdallaan. Laite on kätevä, sillä tiskattavia osia ei ole paljoa ja osat kestää pesukonetta. Lisäpulloja on mahdollista ostaa erikseen. Tehot riittävät smoothien valmistamiseen. Kritiikkiä Smoothie Twister on saanut siitä, ettei laite pyöri itsestään, vaan pulloa pitää painaa alaspäin käytön ajan. Kova ääni ja pullojen huono laatu on myös mainittu arvosteluissa. 

OBH Nordica Hero 6700 -tehosekoitin 

OBH Nordican Hero 6700 tehosekoitin sijoittuu hintaluokassa keskitason alapuolelle. Siinä on tehoja jopa 1400 wattia. Lasikannu on tilavuudeltaan 1,75 litraa ja se kestää sekä kylmää että kuumaa, eli myös sosekeittojen valmistaminen onnistuu sillä moitteettomasti. Hero -tehosekoittimessa on kolme esiasennettua ohjelmaa: jäänmurskaus, intervalli ja smoothie, jotka tekevät laitteesta helppokäyttöisen. 

Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä Hero -tehosekoittimen ulkonäköön sekä siihen, että laitteen pohjassa on imukupit, joten se pysyy paikallaan. Lasikannuun mahtuu paljon raaka-aineita, mutta se on vaikea pestä käsin, mutta toisaalta se kestää myös astianpesukonetta. Hero-tehosekoitin on äänekäs ja vaikka tehoja on paljon, smoothieen jää helposti klönttejä hedelmistä ja marjoista. Hero-tehosekoittimissa on myös aiemmin ollut laitevika, jolloin virtanappula toimi heikosti tai ei ollenkaan.

OBH Nordica Ultrablend Boost -tehosekoitin

Yksi OBH Nordican hintavimmista tehosekoittimista on Ultrablend Boost. Watteja siinä on 1300 ja astian tilavuus on 1,4 litraa. Ultrablend Boostissa on kymmenen eri ohjelmaa, ja sillä voi valmistaa kylmiä sekä kuumia juomia/ruokia. Tyhjiöpumpputeknologia poistaa hapen kannusta ennen sekoitusta, jonka ansiosta mausta tulee rikkaampi. Tehosekoittimen mukana tulee myös reseptikirja. 

Kokemukset Ultrablend Boost -tehosekoittimesta ovat positiivisia: laite on erittäin tehokas ja sillä onnistuu melkeinpä minkä vaan valmistaminen, kuten korkeasta hinnasta voisikin olettaa. 

Muita tehosekoittimia

Electrolux Good To Go 

Samaan hintaluokkaan OBH Nordican Smoothie Twister -tehosekoittimen kanssa kuuluu Electroluxin Good To Go, joka on myös tarkoitettu etenkin smoothieiden valmistamiseen: senkin mukana tulee kaksi 0,6 litran pulloa. Good To Go -tehosekoittimessa on Smoothie Twisterin kanssa saman verran tehoja: 300 wattia. 

Myös Electroluxin Good To Go on saanut myönteistä palautetta sen kätevyydestä, sillä juomat on helppo ottaa mukaan. Tiskaaminen on helppoa ja pullot kestävät astianpesukonetta. Laite ei murskaa jäisiä marjoja tehokkaasti, joten marjat kannattaa sulattaa ennen käyttöä.

Wilfa BL-1200

Wilfa BL-1200 ja OBH Nordican Hero 6700 sijoittuvat samaan hintaluokkaan. Wilfan laitteessa on 1200 watin moottori, eli hieman OBH Nordican Hero -tehosekoitinta heikompi. Lasikannun tilavuus on 1,8 litraa ja se kestää lämpöä 60 asteeseen saakka. Lasikannun osat kestävät astianpesukonetta. 

Tuotearvioiden mukaan BL-1200 on tehokas ja hintansa arvoinen. Sillä on kätevää valmistaa niin smoothiet, keitot kuin pähkinärouheet. BL-1200 on ulkonäöltään kaunis ja sopii moneen keittiöön. Kritiikkiä se on saanut kovasta äänestä sekä siitä, että kannu on hieman kömpelö tiskata käsin.  

Sage Fresh and Furious SBL 620

Sage Fresh and Furious -tehosekoittimen hinta on melko korkea. Laitteessa on 1400 watin moottori ja 1,5 litran Tristan-kannu. Fresh and Furious -tehosekoittimessa on viisi eri nopeusastetta, ja se murskaa jäät, hedelmät sekä vihannekset. Siinä on esiasennetut ohjelmat smoothielle sekä jäiden murskaukselle, jonka lisäksi löytyy pulssitoiminto.

Asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä muovikannuun, joka on kevyt, toisin kuin monien muiden tehosekoittimien lasiset kannut. Laite on äänekäs, mutta ohjelmat ovat nopeita, joten melu ei kestä kauaa. Kuten voi odottaa, 1400 watin moottori on tehokas ja smoothiesta tulee silkkistä hetkessä. 

Lopuksi

OBH Nordican valikoimasta löytyy tehosekoittimia erilaisiin tarpeisiin sekä eri hintaluokista, joten valinnanvaraa on. OBH Nordica on tunnettu ja varma merkki, jonka tuotteet ovat yleisesti ottaen hyviä ja kestäviä. Kokemukset OBH Nordican tehosekoittimista ovat enimmäkseen positiivisia, joten voin suositella niitä kaikille henkilökohtaisista tarpeista ja vaatimuksista riippumatta. 

Nelli

Nelli

Leave a Replay

Blenderi.fi

Sivuston tarkoitus on vertailla markkinoilla olevia tehosekoittimia ja muita kodin sähkölaitteita. Toivottavasti vertailumme ja taustatyömme auttaa sinua valitsemaan itsellesi sopivimman laitteen ja olet sen käyttöön tyytyväinen.

Viimeisimmät Artikkelit

Tilaa Blenderi.fin uutiskirje