Hyvä tehosekoitin kotiin -opas

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Tehosekoittimet-pöydällä

Tehosekoittimella teet nestemäisiä, vitamiinipitoisia ja terveellisiä aamiaisia, lounaita tai välipaloja. Vertailu eri tehosekoittimien välillä paljastaa, että ei ole samantekevää, millainen tehosekoitin kaupasta kotiin lähtee. Jos et esimerkiksi aio tehdä mantelijauhoa tai murskata jäisiä marjoja, voit napata kaupasta mukaasi tehosekoittimen, millä on sillä hetkellä paras tarjous tai jo valmiiksi halpa hinta. Voi kuitenkin olla, että kun tutustut lisää tehosekoittimien kiehtovaan maailmaan, haluat alkaa kokeilla yhä uusia reseptejä. Laadukasta tehosekoitinta voi käyttää vaikka mihin! Pitäisikö kuitenkin ostaa kerralla tarpeeksi tehokas ja monikäyttöinen tehosekoitin?

Jo satasella saa kestävän ja laadukkaan tehosekoittimen, mistä on iloa joka päivä. Tuhannen euron tehosekoittimet ovat jo melkoisia ruoanlaittoasemia, joilla hoidat myös ruoan lämmityksen. Moni arvostaa sitä, että tehosekoittimen käyntiääni on mahdollisimman hiljainen; kannattaa siis tutustua tuotearvioihin ennen lopullista ostopäätöstä. Muiden käyttäjien kokemuksia ja mielipiteitä eri tehosekoittimista löytyy runsain mitoin nopealla internethaulla. Myös parit testi- ja vertailutulokset kannattaa selata läpi. Alle on koottu huomioita muutamista hyvistä Wilfan, Boschin, Electroluxin, Smegin, Kenwoodin, KitchenAidin ja Philipsin tehosekoittimista.

Wilfa-tehosekoitin

Wilfa WBLB-1400S -tehosekoitin on mainio valinta, sillä siinä on tehoja ja mahdollisuuksia kaikkiin kotitalouksien tarpeisiin. Laadukkailla erityisterillä murskaa helposti jään ja pakastemarjat sekä muut kovat ainekset. Koska tehosekoittimen kannu on valmistettu kuumuutta kestävästä borosilikaattilasista, soseutat tällä tehosekoittimella sosekeitot ja vauvanruoat ilman aikaa vievää jäähdyttämistä. Kannu kestää jopa 90 asteen lämpötilan! Kannussa on mitta-asteikko, ja sen kannessa on täyttöreikä, mistä kaadat lisää aineksia 1,8 litran kannuun tehosekoittimen ollessa käynnissä. Tehosekoitin soveltuu 2GO-pullolle ja terille, joten voit sekoittaa smoothien suoraan mukaan otettavaan pulloon. Smoothie-reseptivihko tulee kaupan päälle, mutta pullo ja smoothieterät myydään erikseen. Huipputehokas Wilfa WBLW-1400S on varustettu peräti 1400 watin teholla ja uskomattomalla 10 vuoden moottoritakuulla; hintaa kertyy 120–150 euroa.

Wilfa BL-1200 tehosekoitin on halvempi ja pienitehoisempi. Sen hinta liikkuu noin 90 eurossa, ja nimensä mukaisesti moottorilla on tehoa 1200W. Lasikannu on samankokoinen, mutta moottorin takuu puolet lyhempi. Wilfan BL-1200 malli on moninkertainen testivoittaja, mikä on voittanut useita testejä Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Helsingin Sanomien blenderitestissä ja Iltalehden vertailussa tämä sai 5/5 tähteä.

Wilfa BL-1200 -tehosekoittimessa on erilliset terät ja toiminto jäänmurskaukseen. Testien perusteella se ei kuitenkaan murskaa siemeniä hyvin. Tehokkaampi malli on parempi keittojen valmistukseen, sillä tämän lasikannu kestää vain 50–60 asteen lämpötiloja. Käyntiääni on hiljainen verrattuna muihin tehosekoittimiin, mutta herkkäuninen puoliso voi kyllä herätä tämänkin laitteen pitämään meluun – vaikka laitteen alla olevat muovitassut vähentävätkin laitteen tärinää ja melua.

Bosch-tehosekoitin

800 W tehoinen SilentMixx MMB65G5M -tehosekoitin jatkaa kuluttajien toiveiden huomioimista mahdollisimman hiljaisista kodinkoneista, mikä alkoi markkinoiden hiljaisimmalla pölynimurilla. Tämä noin satasen maksava tehosekoitin on taattua Bosch-laatua, joten se todistaa, ettei tehosekoittimen pitämä melu korreloi sen tehokkuuden kanssa. Boschin SilentMixx sekoittaa, pilkkoo ja soseuttaa ainekset todella tehokkaasti ja nopeasti, ollen silti markkinoiden hiljaisin. Äänitaso on alle 70 desibeliä, eli se alittaa normaalin keskustelun äänenvoimakkuuden.

Boschin SilentMixx murskaa niin jäisiä mansikoita kuin avokadon kiviä. Nyt herää kysymys, miksi avokadon siemen pitäisi syödä. Nopea selvitys paljastaa, että kivessä on paljon antioksidantteja ja liukoista kuitua, joten se kannattaa murskata vaikka smoothien joukkoon.

Tehosekoittimessa on viisikulmainen lämpöä ja suuria lämpötilaeroja kestävä lasikannu ja survin, joilla varmistat tasaisen sileän lopputuloksen. Easy KlickKnife -terä on kuusiteräinen ja se irtoaa kannusta erittäin kätevästi. Tässä tehosekoittimessa on portaaton tehonsäätö ja kaksi automaattiohjelmaa – sekä smoothielle että jäämurskalle – joten sen käyttäminen on äärettömän helppoa.

Electrolux-tehosekoitin

Electroluxin ESB2300- tehosekoitin on edullinen, näppärän kokoinen ja helposti puhdistettava laite smoothieiden tekemiseen. 1,5 litran lasikannussa pyöräyttää useat smoothiet ja drinkit kerralla, ja mikä parasta, kaikki osat terästä kanteen ja terään ovat pestävissä astianpesukoneessa.

Electrolux ESB2300- tehosekoittimesta ei ole jääpalojen, pähkinöiden tai siementen murskaamiseen, eikä siihen kannata kaataa juuri keitettyjä juureksia soseuttamista varten. Tämäkin 450 W moottorilla valmistettu tehosekoitin jaksaa soseuttaa perunat ja porkkanat, jos annat niiden ensin jäähtyä, etkä laita paljoa kerralla. Paras tämä tehosekoitin on kuitenkin nimenomaan eri juomien valmistukseen.

Tehosekoitin painaa vain 1,9 kiloa. Laitteesta löytyy kolme eri nopeutta ja pulssitoiminto, mutta hintaa ei ole kuin noin 40 euroa. Tarjouksesta laitteen voi saada vain noin 25 eurolla. Tuotearvostelut eivät aina ole kovin mairittelevia, mutta koska tämä laite ei vaadi isoja investointeja, se on mitä sopivin satunnaiseen tarpeeseen tai kevyehköön käyttöön.

Smeg-tehosekoitin

Smeg on visualistin ja retroharrastajan valinta. Upea ja kaarevalinjainen Smeg BLFO1 -tehosekoitin sopii vaikka keittiön kunniapaikalle, niin hyvännäköinen se on. Tehosekoittimen runko on alumiinia, ja siinä on kromattu säädin – pientä luksusta arjen keskelle! Tukevat kumijalat, sisäänrakennettu säilytystila johdolle ja kannessa oleva annosteluaukko ovat nerokkaita käyttöä helpottavia yksityiskohtia. Annostelukorkkia voit käyttää mittaamiseen ja teräsyksikön irrottamiseen kannen alustasta.

1,5 litran kannu on valmistettu tritanista, mikä on lasia kevyempi, turvallisempi ja helpommin käsiteltävä materiaali. Tritan-kannu kestää hyvin iskuja, naarmuja sekä korkeita lämpötiloja (70 astetta), eikä se sisällä haitallista BPA:ta.

Tehosekoittimessa on pulse-painike, mikä sopii pikasekoittamiseen enimmäisnopeudella, sekä neljä eri nopeutta (max. 18000 kierrosta/min) ja kaksi erityisohjelmaa. Smoothieohjelma kestää noin minuutin, jäänmurskausohjelma noin 50 sekuntia. Oletusajan jälkeen tehosekoitin sammuu automaattisesti. Tehosekoittimessa on myös turvalukitus, mikä sammuttaa laitteen automaattisesti aina, kun kannu nostetaan pois tehosekoittimesta, tai jos tehosekoitin ylikuormittuu.

Laadukas Smeg-tehosekoitin on varustettu 800 W teholla, mutta testien perusteella se sopii silti mainiosti jään murskaamiseenkin. Samalla rahalla saa yleensä tehokkaamman laitteen, sillä Smeg BLFO1 -tehosekoittimen hinta on yli 220 euroa, mutta tälläkin pärjää!

KitchenAid-tehosekoitin

KitchenAid Artisan Power Plus -tehosekoitin maksaa noin 1000 euroa, joten siltä on lupa odottaa paljon! KitchenAid Artisan Power Plus -tehosekoitinta on luonnehdittu vallankumoukselliseksi, eikä syyttä. Tämän kodinkoneen avulla saat helposti kaikki proteiinit, vitamiinit ja energian, mitä ravinnosta tarvitset. KitchenAid Artisan Power Plus tarjoaa hurjan tehokkaan 3,5 hevosvoiman moottorin, kolme erikoisohjelmaa, tilavan lämpösäädettävän kannun ja muita upeita ominaisuuksia.

1800 W kone sekoittaa jäisetkin hedelmät sileäksi ja vitamiinipitoiseksi soseeksi. Tehosekoitin toimii myös siemenille, jyville ja pähkinöille – tai sille avokadon kivelle. Sekä smoothieille, mehuille, keitoille että itsepuhdistukselle on oma ohjelma. 11 nopeutta ja sykäytyskytkin ovat tämän laitteen erikoisuuksia.

Mitta-asteikollinen kannu ei sisällä BPA:ta, minkä lisäksi se on lämpötilasäädettävä. KitchenAid Artisan Power Plus -tehosekoitin sekoittaa ja lämmittää keiton vain viidessä minuutissa, minkä lisäksi se pitää sen kuumana pitkään – helppoa ja nopeaa kokkaamista! Kannu pysyy silti ulkopuolelta viileänä, joten et polta sormiasi. Kaikki osat voi pestä astianpesukoneessa. Paras laatu, paras suorituskyky, parhaat tulokset ja 10 vuoden takuu – joko vakuutuit?

Kenwood-tehosekoitin

Kenwood Blend-X Classic -tehosekoitin BLM610SI maksaa noin 140 euroa, mutta sijoitus kannattaa – niin sileät soseet, keitot ja pirtelöt se valmistaa vain 800 W moottorillaan! 1,6 litran ThermoResist-lasikannu ja kolme esiasetettua ohjelmaa, Multilayer-terästeknologia, pulssikytkin ja tiskikoneessa pestävät osat vakuuttavat jo kaupassa, ja kotioloissa laite laittaa parastaan.

Kenwood Blend-X Classic -tehosekoitin BLM610SI kiehtoo silmää muistuttaen retro-muotoilunsa ansiosta paljon kalliimpaa Smegiä. Kenwood Blend-X Classic on monen mielestä kuitenkin parempi sijoitus, sillä se on edullisempi, mutta yhtä tehokas. Hiljainen käyntiääni on ehdoton plussa, mutta voi olla, että jokin toinen tehosekoitin olisi parempi jäisten marjojen murskaamiseen.

Philips-tehosekoitin

Philips HR3752/00 -vakuumitehosekoitin maksaa noin 240 euroa, mutta on panostus omaan terveyteen ja hyvinvointiin. Innovatiivinen tyhjiöteknologia imee hapen pois tästä tehosekoittimesta, mikä ehkäisee hapettumista: raaka-aineet säilyttävät näin raikkautensa, tuoreen makunsa ja vitamiininsa. Philipsin vakuumitehosekoittimen tekemissä smoothieissa on 8 tunnin jälkeen kolme kertaa enemmän C-vitamiinia tallella kuin muilla tehosekoittimilla tehdyissä smoothiessa!

Philips HR3752/00 -vakuumitehosekoittimen teho on 1400 W, joten se jaksaa pyörittää ja silottaa vaikka mitä. Kolme ennakkoasetusta – vakuumisekoitettu smoothie, pulssitoiminto ja jään murskaaminen – takaavat mahdollisuudet monipuoliseen käyttöön. Vakuumitekniikka näkyy myös lopputuloksessa: esimerkiksi smoothiessa on vähemmän kuplia, vähemmän vaahtoa ja vähemmän ”sattumia” eli epätasaisuuksia. 35000 kierroksen minuuttinopeus takaa erinomaisen sekoitustuloksen ja sitä kautta terveellisemmät smoothiet – ravintoaineet vapautuvat raaka-aineista paremmin, jolloin ne myös imeytyvät kehoon helpommin. 1,8-litrainen tritan-kannu ei kerää hajuja eikä tahroja, ja kestää kovaa käyttöä.

Sirja

Sirja

Kirjoittaessa kehität sekä taitojasi, että tietojasi sekä mielikuvitustasi. Olen aina kirjoittanut, ja se on auttanut minua tutustumaan uusiin puoliin itsessäni sekä lisännyt itsevarmuutta. Tänä päivänä blogien avulla kaikki kirjoitukset ja artikkelit ovat kaikkien saatavilla, jotka haluavat tutustua ja oppia uusia asioita. Haluan herättää keskustelua sekä vaihtaa erilaisia näkemyksiä aiheesta kanssanne, tervetuloa tutustumaan blogiini.

Leave a Replay

Blenderi.fi

Sivuston tarkoitus on vertailla markkinoilla olevia tehosekoittimia ja muita kodin sähkölaitteita. Toivottavasti vertailumme ja taustatyömme auttaa sinua valitsemaan itsellesi sopivimman laitteen ja olet sen käyttöön tyytyväinen.

Viimeisimmät Artikkelit

Tilaa Blenderi.fin uutiskirje