Bosch merkkiarvostelu/kokemuksia

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Bosch on jo yli sadan vuoden ajan toiminut saksalainen monialayritys. Bosch on erityisesti tunnettu kodinkoneistaan, kuten uuneista, jääkaapeista sekä keittiön pienkoneista. Tehosekoittimia Boschin valikoimaan kuuluu useita erilaisilla ominaisuuksilla.

Bosch_logo

Asioita, joita miettiä ennen tehosekoittimen ostamista

Tehosekoitin on käytännöllinen kodinkone, joka löytyy useimmista talouksista. Tehosekoittimella valmistuu esimerkiksi keitot, smoothiet, mehut, mousset sekä lastenruoat. Valikoima on suuri, mitä tehosekoittimiin tulee, joten ostotilanteessa tulee harkita erilaisia tekijöitä. On tärkeää tietäämihin käyttötarkoitukseen tehosekoitin halutaan: tuleeko sen kestää myös kuumia raaka-aineita ja kuinka tehokas moottori on tarpeellinen? Kannujen koossa sekä materiaaleissa on eroja: onko tärkeää, että kannu on astianpesukoneen kestävä ja riittääkö to go-pullot, joihin smoothie on kätevä valmistaa? Myös hintaerot voivat olla suuria. 

Bosch tehosekoittimia

Bosch VitaStyle Mixx2Go -tehosekoitin

VitaStyle Mixx2Go -tehosekoitin on nimensä mukaisesti tarkoitettu ensisijaisesti mukaan otettavien juomien valmistamiseen. Tehosekoittimen mukana tulee 0,6 litran kannu sekä 0,5 litran pullo, joka on kätevä kiireessä, kun juoma halutaan ottaa nopeasti mukaan. Kannu on lasia ja kestää kuumaa, eli esimerkiksi keittojen valmistaminen onnistuu kätevästi. Tehoja VitaStyle Mixx2Go -tehosekoittimessa on 350 wattia, ja se sijoittuukin Boschin hintaluokassa matalalle, alle sadan euron. Laitteessa on kaksi eri sekoitusnopeutta.

VitaStyle Mixx2Go on saanut positiivista palautetta sen tehokkuudesta sekä kätevyydestä. Lasikannu on kokemusten mukaan hidasta ja vaivalloista kiinnittää. Se kuitenkin kestää kuumuutta sekä astianpesukonetta, jotka helpottavat smoothieiden sekä keittojen valmistamista.

Bosch SilentMixx -tehosekoitin

Bosch SilentMixx -tehosekoitin on yksi markkinoiden hiljaisimmista tehosekoittimista. Siinä on tehoja 800 wattia ja kannun tilavuus on 1,5 litraa. Kannu on valmistettu lasista ja se kestää sekäkylmää että kuumaa. Tehosekoittimessa on useita eri toimintoja, kuten jäänmurskaus- ja pulssitoiminto sekä portaaton nopeuden säätö. SilentMixx on hinnaltaan Mixx2Go:ta hieman kalliimpi. 

Kokemuksien mukaan laite on hiljainen ja sitä voi käyttää aamulla herättämättä muita. Kannun irrottaminen laitteesta on vaikeaa ja pienet siemenet jää helposti jumiin uraan. Plussaa lasikannun kuumuuden kestävyydestä.

Bosch VitaMaxx-tehosekoitin

Bosch VitaMaxx-tehosekoitin on hintava ja sopii myös ammattikäyttöön. Tehoja laitteessa on 1000 wattia sekä useita automaattiohjelmia, kuten vakuumipakkaus ja jäänmurskaus, sekä portaaton tehonsäätö. Kannu on tilavuudeltaan 1,5 litraa. VitaMaxx erottuu tehosekoittimien joukosta vakuumipakkausominaisuudella, jonka ansiosta ruoat säilyvät jopa puolet pidempään, sillä laite pakkaa ne vakuumiin. Myyntipakkaus sisältää kannun lisäksi 0,5 litran ToGo-vakuumipullon sekä kaksi eri kokoista vakuumirasiaa.

Kokemuksien mukaan VitaMaxx on todella tehokas ja vakuumiominaisuus on käytännöllinen, sillä ruoat säilyvät normaalia kauemmin hyvinä. Puhdistustoiminto on kätevä. Laite on tukeva ja pysyy paikallaan imukuppien ansiosta. Miinuksena kova ääni, joka on yleistä tehokkaissa tehosekoittimissa.

Samankaltaisia tehosekoittimia muilta merkeiltä

Kenwood Limited SB255 -tehosekoitin

Kenwood Limitedin SB255 -tehosekoitin kilpailee samassa hintaluokassa Bosch Vitastyle Mixx2Go:n kanssa. Kenwood Limitedin tehosekoittimessa on watteja 500 eli Boschia hieman enemmän. Kannun tilavuus on 1,5 litraa ja se on valmistettu muovista. Kenwood Limitedin tehosekoittimessa sekoitusnopeuksia on kolme, Boschin kaksi. Arvostelujen mukaan SB255 on hintaansa nähden loistava tehosekoitin, mutta melko kovaääninen.

Wilfa BL-1200 -tehosekoitin

Boschin SilentMixx -tehosekoittimen kanssa samaan hintaluokkaan kuuluu Wilfan BL-1200 -tehosekoitin. Sen moottorissa on 1200 wattia ja lasikannun tilavuus on 1,8 litraa. BL-1200- sekä SilentMixx -tehosekoittimien kannut kestävät kuumaa. Wilfan BL-1200 -tehosekoitin on arvostelujen mukaan melko äänekäs toisin kuin Boschin SilentMixx. BL-1200 on tehokas laite, mutta painava lasikannu on vaikea tiskata käsin. Kannu kestää astianpesukonetta.

Oster Versa -tehosekoitin

Oster Versa -tehosekoitin on hintava, mutta tehokas. Laitteessa on jopa 1400 wattia ja kannun koko on 1,9 litraa. Boschin VitaMaxx -tehosekoittimeen verrattuna kannu on suurempi, mutta Oster Versan kannu on muovinen eikä kestä kuumia aineksia yhtä hyvin kuin Vitamaxx:n lasikannu. Oster Versa lupaa murskata ja soseuttaa ainekset hetkessä tehokkaan moottorin sekä terän ansiosta. Myös tässä tehosekoittimessa on portaaton tehonsäätö sekä pulssitoiminto. 

Kokemuksien mukaan Versa -tehosekoittimen kannu on alkanut vuotaa käytön myötä useilla asiakkailla. Laite on kuitenkin erittäin tehokas sekä helppo puhdistaa, vaikka se ei kestäkään astianpesukonetta.

Lopuksi

Boschin tehosekoittimet ovat hinta-laatusuhteeltaan loistavia ja valinnanvaraa löytyy paljon eikä hinnatkaan useimpien tuotteiden kohdalla hio taivasta. Boschin tehosekoittimet ovat kauniita ja sopivat monenlaisiin keittiöihin. Koska tehosekoittimien ominaisuudet poikkeavat toisistaan, uskoisi Boschin valikoimasta löytyvän sopiva laite kenelle vain.

Sirja

Sirja

Kirjoittaessa kehität sekä taitojasi, että tietojasi sekä mielikuvitustasi. Olen aina kirjoittanut, ja se on auttanut minua tutustumaan uusiin puoliin itsessäni sekä lisännyt itsevarmuutta. Tänä päivänä blogien avulla kaikki kirjoitukset ja artikkelit ovat kaikkien saatavilla, jotka haluavat tutustua ja oppia uusia asioita. Haluan herättää keskustelua sekä vaihtaa erilaisia näkemyksiä aiheesta kanssanne, tervetuloa tutustumaan blogiini.

Leave a Replay

Blenderi.fi

Sivuston tarkoitus on vertailla markkinoilla olevia tehosekoittimia ja muita kodin sähkölaitteita. Toivottavasti vertailumme ja taustatyömme auttaa sinua valitsemaan itsellesi sopivimman laitteen ja olet sen käyttöön tyytyväinen.

Viimeisimmät Artikkelit

Tilaa Blenderi.fin uutiskirje